Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
İnançlar
 

Din Allahla kul arasında olması gereken bir şey degil mi?

30 eylul gunlu gazete haberinde (Nette )bazi yolcularin ucagin yolunun yonunun Kible'ye cevrilmesini istediklerinin iddia edildigi yaziliyordu. Yazilanlardan kusku duymuyorum, dogrudur. Neden namaz kildigimizi herkese ilan etmek zorundayiz ya da olmayacak bir seyi isteriz ki. Yaniliyorsam dogrulayin lutfen. Yurttan uzun zamandir ayriyim. Kilinamayan namaz kaza namazi olarak kilinabilir. Ayrica Avrupa ile Turkiye arasi ucakla ne kadar surer ki. Lutfen abartmayalim .

Turk Hava Yollarina bir onerim var. Ozellikle namaz kilmanin yogunlastigi Ramazan ayinda yolculara birer pusula versin . Ucus ekibine sormadan, namaz kilacaklarini ilan etmeden sessiz sessiz ibadetlerini yerine getirsinler .

Islam dinini benden daha iyi bilenler vardir . Toleraransi olan bir dindir . Zamaninda orucunuzu tutamazsaniz uc aylarda tutabilirsiniz . Seferde iseniz dini vecibeleri yerine getiremeyecek durumda iseniz daha sonra yerine getirebilirsiniz . Sayin basbakanimizin hanimi bile A.B.D gezisi sirasinda orucunu tutamadi icinde bulundugu kosullar nedeniyle .

Ibadetimizi ve yardimlarimizi kimselere duyurmadan sessizce yapalim . Din tanri ile kul arasinda olan bir kuramdir. Oruc tutuyor, namaz kiliyor diye baskalarinin takdirini beklemeyelim. Allah takdir etsin yaptiklarimizi.

Surcu lisan ettiysem affola .

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..