Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Din(i)dar kredi kartı. Made in; arabi yaaaaaaaaaaa

Din(i)dar kredi kartı. Made in; arabi yaaaaaaaaaaa
 

master dindar olmak isteyenlere


Hint bir yazılım firması tarafından geliştirilen kıble kartının içine yerleştirilmiş pusula sayesinde kart sahibi bulunduğu yeri belirttikten sonra Mekke kentinin yönünü bulabiliyor.

Kullanma Kılavuzunda, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye’deki çeşitli yerleşim birimlerinin adı yer alırken bunlar ayarlandıktan sonra doğru biçimde kıblenin görülebildiği ifade edildi.

Kısa sürede ilgi gördüğü belirtilen kartın üzerindeki düğmeye basıldığında lityum pille çalışan dijital pusulanın işlemeye başladığı ve kuzey yönünü gösterdiği belirtildi. Kartla birlikte verilen ülke endeksinden, bulunulan ülkenin numarası girilerek düğmeye yeniden basıldığında kartın üzerindeki minare, kıble yönünü gösteriyor. Arap El Hilal bankası, kıble kart yoluyla İslami Banka özelliğini vurgulamak istediğini ve bu uygulamanın bir ilk olduğunu belirtti.

Kaynak; Hürriyet 11.10.2012

Araplar yaparsa dindarını yapar, hem de Master Dindar olanını. Laf da dinimizi kimseye bırakmayan bu parası değerli, petrolü gani ama insanlığı ikmale kalmış topluluk, şimdi kredi kartına çip yerleştirmiş Kıblesi şaşanlara kıble alarmı veren Kredi Kartı icat etmiş. Ne hizmet di mi? Dindar olmakla, din(i)dar olmayı oldum olası bir birine karıştıran insanlara bu da kapak olsun. Kredi Kartı caiz midir değil midir onun cevabını verecek kadar ulema değilim ama bana bu kart özelliği, pek hoş, pek şık durmamış gibi geldi. Taksit atlatanı, harcamayı bilmem kaça bölenini duydum ama bu son moda galiba. İslami Kredi Kartı çok tutulacağa benzer. Ne olcak Barzani ile gurur duyulan bir ülke aklında nasıl bir reaksiyon beklenir ki? Tez zamanda bu banka bizim illerimizde şube açsın, evine simit alamayan yüce ahali hemen sarılsın bu karta.

Gönlünde Kâbe olana, pusula ne alaka…

Kaynak; Allah’ın verdiği insan aklı

 
Toplam blog
: 220
: 212
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İşimiz gücümüz  finasalpara, ama sevemedik hiç bir daim kendi malımız gibi bedenini. Neyse bize b..