Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Din ile kin işlerini karıştırmak...

Din ile kin işlerini karıştırmak...
 

Nettten...Boşnak Kızı...


Nâzım bir şiirinde "ölümün âdil olması için hayatın âdil olması lâzım" der ya, sorunun odak noktası tam da burada!.. Gencecik insanların ölümünün ardındaki sınıfsal gerçekliği göz ardı etmemek ve bu sınıfsal gerçekliği değiştirerek, hayatı âdil hale getirmek için çaba göstermek gerek!..

....


"Bize bunu yapanlar ateist olsa, Yahudi olsa, Zerdüşt olsa anlarım..." / Bunu söyleyenler Müslüman olsa da biz anlayacağız !!!

Bu nasıl bir savunma mekanizmasıdır; akıllara zarar..

"Din" ile "kin" işlerini birbirinden ayırmak gerek"

1990'lı yıllarda Bosna'daki acımasız savaşta keskin nişancılık yapan bir Sırp asker, kendisiyle konuşan bir batılı gazeteciye "Benim inandığım dinde, bir insanı öldüren Cehennem'e gider, bundan hiç bir kurtuluşum yok" demişti!.. Ya sizin beyler, kurtuluşunuz var mı?  Çocukların kanıyla beslenenler, Cennet'iniz yok sizin !!!

....

"Kıyamet günü büyüyememiş çocuklar ile muktedirlerin serveti tartıldığında, çocuklar ağır gelir"

Büyümemiş çocuklar ve aklen-zihnen çocuk kalmış bütün büyümüş çocuklar, Cennette Hz. İbrahim'in himayesinde olacaklardır. Öyle buyuruyor son Peygamber Hz. Muhammed (sav). O halde hangi dinden olursa olsun ölen masum çocukları uhrevi açıdan başka insanlarla kıyaslamaya bile gerek yok. 

......

Aydınlar, o ülkedeki her karanlık köşeden sorumludurlar...

Yıllar süren yargılamalar sırasında temel insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve adil yargılanma hakkını göz ardı eden, böylece hukuksuzluk sürecine açık ya da zımnî destek veren liberal, sol-liberal, sol ve her düşünceden arkadaşlarım; şimdi ortaya çıkan sonucu ve tahliyeleri eleştirmeye hakkınız var mı, aslında değişik açılardan eleştirel bir biçimde değerlendirilmesi gereken bu durum biraz da sizin eseriniz değil midir?

......

1990'lı yılların ortalarında Bosna'da insanlık tarihinin en zâlim ve acımasız savaşlarından biri cereyan ederken, Boşnaklar sanki bir savaş yaşanmıyormuşçasına gündelik hayatlarını devam ettirmeye gayret gösteriyor; kadınlar ile genç kızların tıpkı barış günlerinde olduğu gibi makyaj yapmaktan dahi imtina etmedikleri gözleniyordu!..

Biz de çok karmaşık ve acılı bir dönemin içinden geçmeye çalışıyoruz. Bu acıları duyumsamak ve yaşamakla birlikte, onların içine saplanmasak, umut ve direnç çıkarmayı bilsek; akıl, yürek ve ruh sağlığımızı, soğukkanlılığımızı, yaşam sevincimizi korusak, gündelik hayatlarımızı ve işimizi-gücümüzü en iyi şekilde sürdürebilsek ne güzel olur diye düşünüyorum.

Bir de nefreti, bu işi zaten en iyi şekilde becermekte olanlara bırakıp, nefret söylemlerinden uzak durabilsek keşke!.. Yaşam sevincimiz, umudumuz ve direncimiz bâki olsun efendim, sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..