Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '21

 
Kategori
Güncel
 

DİN NEYE VASITA?

Din amaç mıdır yoksa bir araç mıdır? Cennete gitmek için bir yol olarak düşünülüyorsa din bir araç dünyadan ahirete göçmek için yol olur. O zaman dahi o yolu tam ve eksiksiz olarak gidilmesi yalpalanmaması lazım. Gidiyorum ama pek de gitmek istemiyorum demek olmaz. Ya gitmek için yola girilir ya da hiç o yola girilmez. Biz insanlar her aracı kendi amacımıza uydurmaya çalışsak da yol denilen ömür bizi istesek de istemesek de bir yere götürüyor zaten.

Burada insanın yaptığı şey kendi kendine bir çalışmadır ki herkes bir şekilde şeyi, tanı ya şeytanı suçlasa da birçok şeyde olduğu gibi iradesini zorladığı kesin. Bunda da insanın kolay ikna edilemese( tuttuğu takımı ölesiye tutan) de kolayca hacklendiğini göstermekte.

Bazı şeylerin adını koyamazsınız. Bu adını koyamadığınız şeylerin adı olmadığından değildir adını koyamadığınız şeyler. Sadece sizin lügatinizde o nesnenin olayın adı yoktur o kadar. Aslında sizde isimsiz olan şeylerin adı vardır; muhtemelen sizden daha özgür olan toplumlarda daha önce bunlar dile getirilmiş isim de verilmiştir ancak sadece siz bilmiyorsunuzdur o kadar. Burada siz kelimesini sizi kastederek yazmıyorum. Bu tıpkı parmak göstererek işaret etmek gibi son derece ayıp bir davranış şekli olurdu zira. Hâlbuki birbirini tanımayan kimselerin birbirlerini aşağılamaları kabul edilemez. Bu durum bir şekilde kabul edilebilir o da karşısında bir kitle oluşturmaya çalışan bir proje dâhilinde gerçekleşiyorsa bu kabul edilebilir bir durumdur.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..