Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
İnançlar
 

Din zulümdür

Din insanları esaret altına alır. Kurallarıyla insanların özgürlüğünü kısıtlar. Dinle cennet vaadine inanan insan onun her kaidesine koşulsuz şartsız bağnazlıkla uyar. Onu hiçbir şekilde eleştirmez. Zaten eleştirmek, sorgulamak tüm dinlerde dine küfür olarak kabul edilir. Böylece din tabu halini alır, insanların hayatta herşeye önyargıyla yaklaşmasına, iyi ile kötüyü ayırtederken sadece dini kıstas almasına ve bu da hayat boyu yanılgıya düşmesine yol açar. Zira gerçekte iyi olan pek çok şey dinde kötü kabul edildiği için yasaklanır, reddedilir. Kötü olan ise dinde iyi addedildiği için bağnazca kabul görür.

Dinler tarih boyunca insanları iyiliğe yöneltmedi, sadece ibadete şartlandırdı. Çoğu insan inanır, ama dini yasaklara uymaz. Mazereti hazırdır; hayat şartları bunu gerektirmiştir. İslam'da mutlak yasaklanan kul hakkına, faize bulaşır ama ibadetle günahlarını bağışlatır. İnancı böyledir.

İslam adına Arap çöllerinden üç kıtaya kılıçla, zorbalıkla hükmetmeye çalışanlar, önce İslam'da zorlama yoktur deyip, İslam Araplar üzerinde mutlak hakimiyet sağlayınca diğer uluslara da ölüm tehditleri savurup İslam'ı yaymaya çalışanlar müslümanlardı. Onlara karşı haç sembolüyle Kudüs'ü, Anadolu'yu kurtarmak için zorbalığa yönelenler de hristiyanlardı. Ortaçağda kiliseye itaat etmeyenleri, para vermeyenleri dinden kovup diri diri yakanlar da rahiplerdi, papazlardı. Yeni ve Yakınçağda Afrika, Avustralya ve Amerika'da yerli halkları hristiyanlaştırmak için vahşete yönelenler de onlardı. 1930'larda,1940'larda Avrupa'da gamalı haçla kendisini hristiyanlığı kurtarmak için Tanrı'nın görevlendirdiğine inanan Hitler'in yahudi katliamları da din adına yapılmıştı.

İran'da, Bahreyn'de, Katar'da, Suudi Arabistan'da şeriat hükümlerini ihlal edenleri idam edenler de peygamberin hükümlerini yerine getirdiklerini iddia ederler. İnsanları zorba dinlerine uymadıkları için meydanda taşlayarak recm edenler ve Türkiye'de bu recmi savunanlar da ancak inançlıların merhametli ve vicdanlı olabileceğini iddia ederler.İnsanları taşlayarak öldürmek nasıl bir merhametse.

Dine bağlananlar yanılgılardan kurtulamaz, kendi dininden, ırkından, mezhebinden olmayanlara karşı hoşgörülü olamaz. Bu nedenle din zulümdür, bağnazlıktır, esarettir.

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..