Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Dinçer Sezgin Öykü Yarışması birincilik ödülü Milliyet Blog yazarımız Ezgi Umut'un

Dinçer Sezgin Öykü Yarışması birincilik ödülü Milliyet Blog yazarımız Ezgi Umut'un
 

Ezgi Umut ödülünü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan aldı.


Karşıyaka Belediyesince 'Dinçer Sezgin ' adına düzenlenen Karşıyaka konulu '2010 yılı Dinçer Sezgin Öykü Ödülü' yarışmasında Milliyet Blog yazarımız sayın Ezgi Umut (H.Emel Dilseven)'un öyküsü birinci seçildi. 15.01.2011 Cumartesi saat 14:00 de Karşıyaka Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen törene Dinçer Sezgin'in eşi Nevzat Süer Sezgin de katıldı.

Törende; Hidayet Karakuş, Veysel Çolak, Yunus Bekir Yurdakul Dinçer Sezgin'le yaşadıkları anılarını, O'nunla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Daha sonra Tarık Dursun K. , Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş ,Veysel Çolak, Solmaz Akdemir, Hüseyin Günlü, Şebnem Güncü'den oluşan 'Seçici kurul' un belirlediği dereceye giren öyküler açıklandı.

83 öykünün yarıştığı bu özel yarışmada 'Yıldızlar Yağan İmbatlı Gece' öyküsüyle birincilik ödülüne Milliye Blog yazarımız sayın Ezgi Umut lâyık görüldü. Yazarımıza ödülünü Karşıyaka Belediye Başkanı sayın Cevat Durak verdi. Ödül töreninde konuşan sayın Cevat Durak 'Dinçer Ağabeyin bizim için ayrı bir yeri var, değerli eşi sayın Nevzat Abla'nın da aramızda bulunmasından çok mutluyuz. Yazar arkadaşlarımızın bahsettiği üzere O'nun kitaplarının topluca basımına Karşıyaka Belediyesi olarak bizde yardımcı olmak istiyoruz, bu konuda olanaklarımızı zorlayacağız. Sanatçıya sahip çıkmak, onların yanında olmak, destek vermek bizim temel görevimiz. Dinçer Sezgin'i böyle güzel bir olayda hatırlamaktan ayrıca mutlu olduğunu' ifade etti.

Yarışmada ikinciliği 'Donanmacı Caddesi' öyküsüyle Özden Kıratlı alırken ödülü Karşıyaka Belediyesi Meclis üyeleri Solmaz Akdemir ve Hüseyin Yünlü verdi. Üçüncülük ödülünü ise 'Terzi Bahri ve Takım Giysi' öyküsüyle Bekir Özgen'e ödülünü Hidayet Karakuş ve Veysel Çolak verdi. Rahatsızlıkları nedeniyle Tarık Dursun K. ve Hüseyin Yurttaş törene katılamadılar.

Öykü yarışmasında kazandığı birincilikle bizleri de mutlu eden arkadaşımız Ezgi Umut'a başarılarının devamını dileriz. Çektiği fotoğraflarla bloguma katkıda bulunan sevgili ağabeyim Muzaffer Cellek'e de sonsuz saygı, sevgi ve teşekkürler.Tabii ki gerek Muzaffer abi ve ben arkadaşımız Ezgi Umut'u ödül sonrası yalnız bırakmadık. Ne de olsa İzmirliyiz :) Buraya kadar gelmişken, Karşıyaka Belediyesinin çok yakınında bulunan 'Latife Hanım Köşkü-Anı Evi'ni gezdirdik, o güzel bahçesinde çaylarımızı yudumladık, sohbetimizi sürdürdük. Daha sonra trenimizle havalimanına uğurladık.

DİNÇER SEZGİN

16 Haziran 1939 yılında Tepeköy'de doğdu. Çanakkale Öğretmen Okulu ve Eğitim Enstitüsü-Edebiyat Bölümü’nü bitirdi. Dokuz yıl edebiyat öğretmenliğinden sonra, TRT’de 28 yıl boyunca prodüktörlükten spikerliğe bir çok görev alarak, bin beş yüze yakın program yayınladı. İlk yazısı “Tekerlemeler” Türk Dili dergisinde yayımlandı (1959). O tarihten bugüne, başta Varlık olmak üzere, Türk Dili, Gösteri, Oluşum gibi bir çok edebiyat dergisinde şiir, öykü ve yazıları yayınladı. Sezgin, Berlin Film Festivali En İyi Ortak yapım Ödülü, İzmir Kültür Vakfı Öykü Ödülü, Yunus Nadi Ropörtaj Ödülü, Ankara-Çankaya Belediyesi Öykü Ödülü kazanmıştı. Çocuk kitapları, gençlik kitapları, öyküler, denemeler, hikayeler ve şiir kitapları yazan Dinçer Sezgin'in eserleri arasında

İnsanların Ayak Sesleri (1957), Geçmişe Bakan Kadın (1991), Çılgın Geliyor (1996), Sokağa Çıkma Yasağı (1994), İzmir Esintileri (1994), İzmir Resimleri I (1994), Kanıma Güller Seren (1997), Geçen Yıl (1998), Bir Düştür Uyanışın (1999), Gözlerinde Mavi Kuşlar (1999), Kemanıma Güvercin Konsa (2002), Narfidem (2002), Bir Şişe Gözyaşı (2002), Düş Sokağı Çocukları (2004), Deneyemeyenler- İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?( 2004) Düş Kıyısında Beklemek (2005) Kaveko (2005)

yer alır.

YAĞMURLA GELDİM - Dinçer Sezgin

su sızdı denize

bulutun gölgesi büyüdü

tenime yağmur değdi

ellerimi

en önce

sardunyalar beğendi

anamın canını acıtmadan

geldim dünyaya

önce ezan-ı muhammedi

sonra

üç kez adımı söyledi biri

sessizce çizdim

gelecekteki bahçemi

babama

cephedeyken söylemişler

dünyaya geldiğimi

iki kurşun fazla sıkmış

havaya

sırrı çözüldü doğmanın

doğmak

ilk ayrılıkmış meğer

insanoğlu var olduğundan beri

doğduğumdan bu yana

sardunyalar gizlice gül kokar

ah ah onlar

güllerin yoksul ikindisidir

sökülen yerlerimi daima

gül kokusuyla dikişim

boşuna değildir

kaynak: www.dincersezgin.com

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..