Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Dindar nesil mi, kindar nesil mi? İsrail modeli mi?

Dindar nesil mi, kindar nesil mi? İsrail modeli mi?
 

Dindar nesil yetiştirmek aslında gerçek anlamda kullanılsa ve uygulansa tabii ki herkesi memnun eder.

Ama dindar nesil ile din adı altında her türlü dinsizliğin, imansızlığın, kuru  kuruya itaatın ön plana çıkarıldığı hiç bir nesil kabul edilemez.

Nesilleri dindar, sağcı, solcu, ataist, ülkücü, rockçı, popçu vb. şekilde ayırmak ve bu ayrımı okullarda evlerde ve hayatın her aşamasında sürekli olarak nesillerin önüne çıkarmak dindardan ziyade kindar nesil yetiştirilmesiyle sonuçlanır.

Dindar nesil yetiştirmek istiyorsak Yahudiler gibi yapmalıyız.

Yahudiler hem dinlerine bağlı olarak yetişiyor hem askerlikten kaçmayıp seve seve en az iki yıl askerlik yapıyor (kadınlı-erkekli) hem de en önemlisi de kendine sonsuz güven duyan bir yapıda yetişiyor.

Bir başbakan çıkıp da şunu söyleyebilseydi ne iyi olurdu:

Dindar nesil yetiştireceğiz. Ama bu dindar nesilden daha önemlisi özgüveni yüksek nesiller yetiştireceğiz ki dünyadaki diğer ülkelerle ve toplumlarla rekabet edebilelim.

İngiltere'nin aşırı güvenli ve bunun sonucunda her şeyi yapan çoğunlukla da yanlış yapan gençliği nasıl kötü bir örnekse İsrail'in hem disiplinli, hem dindar hem de özgüveli ve kendinden emin nesli o kadar iyi bir örnektir.

İktidar tabii ki dindar nesil yetiştireceğiz diyecek.

Dindar nesil yetiştirmeyeceğiz derse kendisiyle çatışır ve dini siyasetin her alanına alet etme çabasından uzak kalır.

Dindar nesil yetiştireceğiz  açıklaması yerine özgüvenli saygılı nesiller yetiştireceğiz ve bir Türk dünyaya bedeldir çerçevesinde nesiller yetiştireceğiz diye bir açıklama yapıldığı gün biz ilerlemeye başlayacağız. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..