Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Dindarların uçkur derdi, laikleri niye gerdi?

Ak Parti milletvekili Recep Koral, 36 yıllık eşinden ayrılmış. Hem de ter ü taze bir danışman hanımefendi için. Şimdi, "laikçi isyan" konularından biri de bu oldu. Vay, efendim nasıl olur da boşanırmış; dinde boşanma var mıymış; hem dindar olup hem de böyle "herze" ler yenir miymiş.

Yenir efendim, yenir. Dindar da olsanız, laik de olsanız, ateist, komünist vs. de olsanız, karınızdan ayrılıp başka bir hanımla evlenebilirsiniz. Gönlünüzü başka birine kaptırabilirsiniz. Kaldı ki, bizim dinimizde, her ne kadar hoş görülmese de, boşanma yasaklanmış değildir. Boşanmanın yasak olduğu din İslam değil, Katolikliktir. Katolik nikahında boşanma yoktur, Müslüman nikahında değil.

Etrafınıza bir bakın; kaç ünlü, ünsüz adam kırk yıllık karısından ayrılıp "taze" lere nikah kıyıyor? Bunun Türkiyedeki ortalaması nedir? Her gün gazetelerde televizyonlarda; mahallemizde, apartmanımızda kaç boşanmaya şahit oluyoruz?

Bir adam Ak Partili olursa boşanması yasak mı oluyor? Kaldı ki, eski eşini memnun etmiş. Kadın, hakkını helal ediyor. Yersiz bir benzetmeyle, "ikinci peygamberim" olmuştu, dediği kocasından anlaşma yoluyla boşanmış. Keşke olmasaydı, o ayrı bir konu. Ancak, hayatın cilveleri yanlız laiklere değildir, herkesedir.

Dindar adamların "uçkur derdi", laikleri niye bu kadar geriyor. Aşk-ı Memnudaki Adnan bey, Bihter'i alınca iyi de Recep Bey alınca kötü mü? Aşk-ı Memnu dizisi izlenme rekorları kırıyor. Peki, izleyenler, Adnan beye de böyle kızıyorlar mı?

Yoksa, genç metresler tutmak; orda burda kırıştırmak; tazelerle düşüp kalkmak yanlızca laiklerin hakkıdır mı diyorsunuz. Yoksa, kıskanıyor musunuz?

Dindar olmak başka; AKP'li olmak başka, insan olmak başkadır. Hangi fikirden, hangi inançtan olursak olalım, ortak "zaaf" larımız, benzer "huy" larımız, yakın "tutku" larımız vardır. Bırakın artık, Ak Partililere başka gezegenden gelmiş, muamelesi yapmayı. Hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz. Şu, ne yapacağı belli olmayan, insana ne yönden çakacağı bilinmeyen Dünya'da!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..