Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Dini, cinselliği, insanı ve terörü araç olarak kullananlar

Dini, cinselliği, insanı ve terörü araç olarak kullananlar
 

Dünya menfaatleri için dini alet ederler, kuzu postuna bürünürler.


Zalimin ekeceği tohum zulümdür. Zulmün tarlası zalimin sinesidir, emek sarf etmeye, bakıma gerek yoktur. Zulüm tohumu susuz yetişir boy verir, sonuçta zalimin boynuna sarılır halka olur.

Yolcu, yolu bilmiyorsa yolu bilen akıllı Âlim ve Bilim insanla yola çıksın. Sakın yüzsüz, arsız ve ayarsız sarhoş’u tercih etmesin. Sarhoş’un kafası karışık olur, ruhu yorgun olur. Hep aynı söz ve söylemleri söyler yol bitmez uzar gider.

Yolcu, akıllı Âlim ve Bilim yol arkadaşı bulamıyor ise deli yolcuyu tercih etsin. Çünkü delinin ruhu güzeldir, kalbi temizdir, sadece beyni takatsizdir. Birden çok söz ve söylemlerde bulunsa da yol çabuk biter.

Yazıklar olsun onlara ki insanı kendi çirkin emelleri ve dünya menfaati uğruna alet ( araç ) olarak kullanırlar. Vah onlara ki kendi onurlarının değerini, kadir kıymetini bilmezler yüzsüz, arsız arızalılara alet olurlar.

Evet, insan, insanı bir pense, bir tornavida, bir çekiç gibi kullanır. İnsan, insanı bir çivi gibi bir yere çakar harcar. Sadece insanı değil, Yüce Yaradan’ın emri olan dini, İnsanın onuru olan cinselliği, huzur ve güvenin karşıtı terörü dahi çıkarları için alet ( araç ) ederler. Bu yüzsüzlüğü, bu arsızlığı artık usul haline getirirler.

Bunlar kirli insanlardır. Temiz insanları kirli emelleri için, lekeli amaçları için feda ederler. Böyle olanlar utanmaz, arlanmaz, İnsanlığı ve insanlık onuru nedir bilmezler. Toplum içinde tamiri mümkün olmayan birer arsız, ayarsız ve arızalı insan olurlar.

Günümüzde sözde din adamları toplumun içinde bir kesimin hoşuna gitsin diye helale haram, harama helal diyerek fetva ermekte, Kur’anı ticarete, ve menfaate alet etmektedirler. 

Dünya menfaati için dini, cinselliği, terörü ve onurlu insanı alet ( araç ) eden riyakârlar peyda oldu. Bunların sözleri baldan tatlı, biçtikleri kılıflar ipek kumaşlı. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurt gibiler

Dünya kârını ahret kârına tercih ederlerken birde, Kelime-i tevhidi dile getirirler. Bilen, gören Allah onlara “ Yalan söylüyorsunuz, içiniz, dışınız bir değil sözünüzde sadık değilsiniz“  diye buyurur, ama onlar sağırdır duymazlar.

Yüce Allah Hz. Âdeme bin çeşit sanat öğretip buyurdu; Çocukların ve neslin, bu sanatlardan biri ile rızkını talep etsin, sakın dini geçim aracı ( kaynağı ) yapmasınlar. Dini kullanarak dünya malını toplayanlara yazıklar olsun!  

Yazıklar olsun ki İlmini, bilgisini ticarete alet edenlere yazıklar olsun. Yazıklar olsun ki ilim sahibi kötü kimseler devlet adamlarına yaklaşır ve kazanç temin ederler. Allah onların ticaretine kesatlık verir.

Söylenen zaman geldi. bazıları yalnız malın, paranın gelmesini düşünüp, helal ve haram olduğuna bakmazlar. Bilmezler ki dünya menfaati için din bilgilerini, ilmini paraya değişenlere kıyamet günü ateşten gömlek giydirilir. İbadetler dünya menfaatlerine alet edildiğinde fitneler zuhur eder.

İnsanların en şerlisi insanı yanlış yola sevk edenlerdir. Yalnız kendini düşünen, insanlara ve insanlığa kötülük yapanlardır. Gizli ve kalbi düşmanlık besleyip, şerlerinden korkulanlar, kendilerinden hiçbir hayır beklenmeyen, dünya karşılığında ahretini satan kimselerdir.

İçinde bulunduğumuz zamanda, bir kısım insanlar, yaşamın bir ucundan tutmak ve dünya menfaatlerine ulaşmak için, dini, cinselliği, insanlığı ve dünyanın huzurunu bozan terörü alet olarak kullanıyor, bu artık helal hale gelmiştir. Yüce Yaradan biliyor, görüyor, çaresiz kullar sadece seyrediyor.  

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

                                                                   

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..