Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dinle!..

Dinle!..
 

Adamın sağ kolu sırtında, elinde dergin, kalabalık, kalabalık sabah sabah; yelkenlidesin, gidiyorsun Doğu'dan Batı'ya, rüzgarları takmadan.
Sana da baban dedi mi; içindeki sesi dinle!
Ne çok ses var değil mi içinde? Hepsini ayrı ayrı dinledin farklı dönemlerinde, bu hali aldın, fazla bir rakam ödemeden.
Karanlık mı gün, inadına kara mı?
Şöyle sırtını dayayacak bir yer aradın, şöyle ayaklarını basabileceğin zemin; buldun az ışıklı da olsa, açtın içini, başladın okumaya...
Şu diğerleri rahat vermez mi, çekilin çevremizden!...
Bu sakinlikte seni nasıl buldu üç yaşlı pis adam; ağzı burnu lafı!....Çevirdin seni bir sağa, bir sola; yine etrafındalar! Gün molası istesen ya da şimdiden yarına geçsen...

Kadın, saçına dokunan gazetenin sayfasıyla fırladı ayağa!
Heeeey!...Bastık düğmeye, kırmızı yandı, durman gerekirdi, durup bizi aşağıya, aşağılara salman....Gerisini sen duymadın, sular mı yükseliyordu beyinlerde?
Çocuklar kumanda ediyordu evlere, evlerin içindekilere, okullara, okulların içindekilere, sokaklara, sokakları kullananlara; çocuklar, aynı çocuklar ellerinde oynatıyordu güya yetişmişleri, yetişmişliklerinde!
Sizler ve bizler boşaltabiliriz bulunduğumuz mekanları.
Ayağına bastı kadın, çekip gitti, laf yok. Koluna çarptı kadın, elindeki yere düştü, için açıktı, açıktaydın, canın yandı, eğilemedin bile, çakıp gitti, söz yok!
Her mekanda izinsiz kendini okuyamazsın!

Birileri hep bir yerlere yanaşıyordu. Sen de yanaştın. Gördün yanaştığın yerde, sen hariç, birazdan dahil, herkes kusuyordu, kusmuklarında boğulmamak için çırpınıyorlardı hepsi, elini uzatmadın, uzatamadın.



Ne kadar güzel olursa olsun filmler, biraz içlerinde yol aldıktan sonra düşüyordun, son'suz.



Aslında
bu
sen
değilsin.

Bu
senin
sen olmadığını
bilmişti
o
sokaktaki
yavru köpek.

Asıl
sen
sende
nerede?

O
sokakta
benzer
benzemez
her
sokakta
sen
aranıyor
sende.

 
Toplam blog
: 650
: 412
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İzmir.  Aşk ve Şiir. Müzik. Kitap. Varlık ve Sözcükler ve .... ..