Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Dinlemenin Ekonomik ve Ticari Hayata Yansıması (telekulağın güvenliği)

Dinlemenin Ekonomik ve Ticari Hayata Yansıması (telekulağın güvenliği)
 

Telgrafın tellerine kuşlar mı konar.


Bu olabilir mi? Kim garanti verecek. Eğer toplu-genel dinleme varsa, bunun ticaretin sır özelliğini delme yönünde kullanılması olası mıdır ?

Dinlemenin normal karşılanması istenirken, ve gazete sayfalarına yansıyan haberlerden, ifade beyanlarından özel hayatın konuşmalarının da dinlendiğini duymayan kalmadı.

Hadi diyelim suç işlemeyen korkmasın. Ben de hep öyle savunurdum yıllarca, neden; yasalar içinde yaşıyorsan veya suç oluşturacak bir eylem veya davranış içinde değilsen neden korkacaksın diye!

Ama şimdi aklıma geldi; bu çekişme ve siyasi hesap veya hukuki nedenlerle tartışma konusu olan dinlemenin başka bir katagoride kullanılabilirliği olamaz mı diye.

Eğer bu ticari ekonomik sektörün rekabetine alet edilirse. Bunun garantisini verebilecek var mı? Herhalde! Bu dinleme bantları yargıya gitmeden de kullanılabilir riski var mı diye kuşku uyandırabilir.?

Aşk meşk sohbetlerinin bu izlemeye takılmasına bakılırsa, herhalde ticari davranışlar da veya resmi veya ekonomik yönetsel işler ve düşüncelerde yansıyabilir. Adaletin bilgisi dahilinde kalsa sorun yok, herkesin en güven duyacağı yer diyebiliriz. Bu aşamaya kadar, ihale veya ticari veya yatırım planları rakiplerin eline geçme durumu olursa bu haksız rekabet doğurmayacak mı?

Eğer hakikaten "dosdoğru olun" düsturu ile hakk'tan yana çalışılacaksa, çok ciddi düşünmek ve adil hareket etmek çok önem taşımaktadır. İhtiras ve hırs kimseye fayda sağlamaz, Allah'ta hiç sevmez. Diğer taraftan Öncelikle insani adab ve islami muaşeret kaidelerini iyi öğrenmek lazım. Bu konuda literatür kaynakları çoktur.

Devletin modern ilkeleri çerçevesindeki yasalara ve temel hukuk kurallarına saygı yoksa bari inanç kurallarına saygılı olmak lazım.

Önemli olan helal lokma yemektir. Gaza gelerek, siyasi ve demokratik sistemi, Milli değerlerimizi döğmek olmamalıdır.
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..