Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

DinTürklüğümüzü elimizden aldı; Müslüman olmak için özümüzü kaybetmemiz gerekmezdi

DinTürklüğümüzü elimizden aldı; Müslüman olmak için özümüzü kaybetmemiz gerekmezdi
 

Gerçekten Türk kökenli olmayanlar ile Türk olmayı istemeyenler (yeni anlayışa göre soyu önemsemeyenler) bizi ilgilendirmiyor, istedikleri gibi davranabilirler.

Bir Türk olarak bu haliyle Müslüman olmaktan mutlu değilim. Biz Kuran’ı Arabistan’dan alıp Ötüken’e getirecek, Arabistan’ı unutacaktık. Arabistan’a gittik, Ötüken’i unuttuk. İçimizde Türk kökenli olmayanlar ve Türklüğü benimsemeyenler hep Türklüğün aleyhine çalıştılar/çalışıyorlar. Kendileri Bizans mı, Osmanlı mı ne isterse onu olsunlar ama bizi rahat bıraksınlar!

Anketlerde %44 Türk’üm demiş; bizim nüfusumuz bu kadar. Kalan kendilerini Türk olarak kabul etmiyorlarsa biz de zaten onları Türk olarak kabul etmiyoruz!

Bir dinin bir milleti (bir ırkı/soyu) yok edişine şahit oluyoruz. Müslüman olmakla biz sadece Müslüman olmadık; Arap olduk, Acem olduk bir acayip kozmopolit millet olduk. Osmanlı bizim atamızmış, güleyim bari 600 yıllık saltanatta bir tane Oğuz adına rastlayamazsınız.

Müslüman olduğun zaman Türklükten çıkıyorsan güle güle, pek de meraklı değiliz. Kuran Arabistan’a indi diye, peygamber Arabistanlı diye illa da Allah’ın huzuruna Arap olarak çıkmak zorunda mıyız? Allah Türk’ü huzuruna kabul etmiyor mu?

İslam milletleri yok etmek için mi geldi? Hani Allah “Biz sizleri kavim kavim yarattık” diyordu, söyle senin kavmin ne?  “Ben Müslüman’ım” Huzura çıktığında “Müslümanlık senin dinin, hangi millettensin demeyecekler mi?”

Türk’ün en zayıf tarafı “Giydiği elbisenin kalıbına giriyor” kaplumbağa dinine girseydik her halde sırtımızda kemikten koruma olurdu! Dilimiz Türkçe değil. Kılık kıyafetimiz Türk değil. Adetlerimiz Türk değil. Sadece adımız Türk.

Herkes istediği gibi olmakta hür, itirazımız yok; sorun din böyle emrediyor şeklindeki dayatma. Kabul etmiyorum ulan! Sen benim soyumu kabul etmiyorsan ben de senin dinini kabul etmiyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..