Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Diplomam var ama...

Diplomam var ama...
 

Bugün haber bültenlerinde ilginç bir haber dikkatimi çekti. Üniversite mezunlarından 3000 kişi İşkur'a beden işçisi olmak için başvurmuş. Haberin başlığı: "Diplomam var ama inşaatta çalışırım".

Bu manzara gerçekten ülkemiz açısından çok acı bir durum. İnsanların, binbir zorlukla öğrenim gördükleri bölümler maalesef piyasada iş yapma şansı bulamıyor. O zaman neden bu kadar çok sayıda kontenjan açılıyor? İkinci önemli bir soru da insanlara neden bölümlerinin şu şu işleri yaptıkları daha okula başladan kendilerine açıklanmıyor ? Üçüncüsü, artık inşaatlarda çalışmak için bile belge gerekiyor. Belgesiz, ehliyetsiz çalıştırmıyorlar insanları. Yani insanımız artık bu saatten sonra işe yarar bir meslek edinmek zorunda.

Bu konuda devlet de bence üzerine düşen görevi artık tam olarak yapmalı. Üniversiteler, bölümlerinin kontejyanlarını ülke ihtiyaçları doğrultusunda belirlemeli. Devlet de kamu hizmeti olarak meslekleri, televizyonda, radyoda, yani kitle iletişim araçları ile insanlara çok doğru bir şekilde anlatmalıdır.

Ülkenin bu saatten sonra kaynaklarını boşa harcamasına tahammülü olmamalıdır ve insanlar da bazı hataları kendi hayatlarındaki büyük sıkıntılarla ödememelidir.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..