Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '17

 
Kategori
Deneme
 

Dipnotlar - 2

Dipnotlar - 2
 

her başlangıcın bir sonu, her sonun bir başlangıcı vardır


-Her sonun bir başlangıca yelken açacağını veya her başlangıcın sonun rüzgarına sürükleneceğini bilerek yaşarız. Zaten yaşamak için nefes almak, nasıl gerekli bir ritüel ise son ve başlangıç arasında ki bağda aynı şekilde devam eder. Bilirsin bilmesine de zorlanırsın uygulamakta. Biz buna hayatlar, hayaller ve gerçekler diyoruz. Ben hayalleri seviyorum herkes kadar fakat benim hayallerim gerçeğe yakın olmadıkça, böyle bir ürperti, geleceğe karşı bir soğuma, hop yeni hayaller hayata yakın olsun der, rüyadan uyanmam zaman alsa da uyanıveririm. 

-Bazen tek yönlü gidiş vardır ve aynı yönden başlangıca geri dönemezsiniz. Zaten önemli olan geri adımlarla başa sarmak değil, hep ileri adımları saymak asıl olan diye düşünüyorum. Böyle düşündüklerini birde uygulaması var ki akılla zarar bir durum.  Çünkü ileri derken, çakallar, çakıllar yollarda pusu kurmuş beklerken, onları atlatma durumu işte akıllara zarar bir durum.

- Başınıza ne gelirse gelsin hep yalnızsınızdır. Klişedir ama öyle. Yaşadıkça büyür, büyüdüğünüz her gün yenilenir, yalnızlığınızla beslenir çoğullar içinde as olan tekil olmanızla yüzleşirsiniz. Şöyle kafanızı oturduğunuz yerde arkaya yaslayın, düşünün, düşündükçe geçmiş maziden bir kalıntıdır derken, dibe vurduğunuz anları seyredin. Filmin bitişinde en iyi ihtimal mi dersiniz kötü ihtimal mi, bilemem amma velakin; yastığınız, gözyaşlarınız ve siz filmin ismi zaten. O yüzden filmin bitiş sahnesi ile ismi hep uyumludur.

-Günün doğması için gecenin yaşanıp bitmesi lazım. Hayatta da böyle, gününüzün aydınlanması için, bazen gün içinde de gece yaşamaktan korkmayın nasıl olsa güneş doğacak doğanın kanunu bu… Yağmur yağacak ıslanacaksın, kuruyacaksın, sel olacak hayatta kalmak için yüzüp içinde nefes almaya çalışacaksın, kar yağacak hareket edemezken, ortasına oturup popon donarken kahveni yudumlayıp, sıcak ile soğuğu sentez edeceksin, karlar eriyecek, yağmur yağacak karları alıp götürecek hayat devam ederken, yağmurların arkasından güneş çıkarsa, gökkuşağı belirecek ve herkes dilek tutacak. Hepsi doğanın kanunu. Hepimiz doğanın bir parçasıyız ve umut için ufak mutluluklarla başarmaya çalışmaktan başka çaremiz yok gibi görünüyor.  

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 109
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

PINAR KUMSAL BAŞDAĞ , 03.10.1975 İstanbul doğumlu. İSTEK VAKFI FLORYA BİLGE KAĞAN Lisesinden mezu..