Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Direkten dönmek

Mahallemizde yaptığımız maçlar aklıma geldi. Ortada kupa yok, ödül yok her hangi bir getirisi yoktu ama rekabet ve hırçınlığın birleştiği kıyasıya bir mücadele ve çoğu maçta kavga olurdu. Kavga çıktıktan sonra bütün arkadaşlar sadece kavga edenleri izlemekle yetinir, biraz da dalgalarını geçerlerdi. Kavga çok büyümeye yüz tutunca bir ikisi araya girmeye çalışırdı.
Hüseyin Göçek'in farkında olduklarının, hakemlik geçmişinin ve buraya kadar
nasıl geldiğinin sorgulanması gereken bir maç oynandı dün akşam. Bazen bir tek maç üzerine değerlendirme yapmak yanlış olabilir ama dün akşam hakemlik mesleği açısından gerçekten gülünç bir yönetim vardı. Lugano'nun toptan başka ve Emre Güngör'ün de Lugano'dan başka bir derdi olmadığı o kadar belli olmasına rağmen, Hüseyin Göçek nasihat etmeyi bırakmadı. Her şey berbat oldu tabi bundan sonra... 

Top Toplayıcı Çocuk 

"Evet!" demek isterdim dün akşam top toplayan veya top izlemek isteyen bütün çocuklara. Evet yavrucum sana sevgi diyecekler, sana saygı diyecekler, sana dürüstlük diyecekler ama,
Evet emin olamayacaksın sana yaşatılacaklardan sonra bütün bunların ülkende geçerli olup olmadığına. Başarılı olmak için her şeyini ortaya koyacaksın. Belirli bir yere kadar hep doğruları yaparak geleceksin ancak an gelecek tekme yiyeceksin kimse görmeyecek, an gelecek tehdit edileceksin kimse duymayacak, an gelecek çaresizlik içinde saldıracaksın hakettiğini almak için. İşte o anlarda şansın varsa direkten dönen umutlarını yeşertmek için son bir vuruşluk fırsat eline geçer. Önemli olan çocuğum o son dakikada orada olup olmayacağın.
Dün akşam Fenerbahçe ordaydı.
Dün akşamki maçta, şampiyonluğa kilitlenmiş bir takımın mükemmel mücadelesi vardı.
Bu mücadeleye direnmeye çalışan bir takım ve bu direnişe kötü yönetimiyle katkı sağlayan bir hakem de olmasına rağmen son dakikada yine şansın da yardımıyla şampiyonluk özlemi direkten dönmüştü. 

Çok Yetenekliler 

Popov olsun, Olcan olsun, Doni olsun hepsi gerçekten çok iyi futbolcular. Gaziantepspor'un kadrosu çok yetenekli ve genç futbolculardan kurulu. Eğer bu iskeleti bozmadan ve Tolunay Kafkas'ın tespit ettiği eksiklikleri giderebilirlerse ikinci devrimi bekliyorum önümüzdeki sezon. 

Alışık Değilim 

Bugüne kadar birçok futbolcuyu izleme fırsatım oldu. Kendilerini o kadar doğal yere atıyorlardı ki bunun yorgunluktan olduğunu anlamak mümkün olmuyordu. Benim alışık olmadığım şey ise 100 dakika boyunca insan üstü bir gayretle, bir ileri bir geri koşacaksın ve kendini bir kere olsun yere bırakmayacaksın.
Tebrikler Gökhan Gönül. Seni Türkiye'de daha fazla izleyemeyecek olmak üzücü olsa da gittiğin her takımda başarılı olacağını bilmek çok güzel.
 

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..