Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Direnişin başkenti

Direnişin başkenti
 

Günlerdir Gezi Parkı olayları başladığından beri burada sesimi duyurmayı düşündüm. Ancak gördüğüm olaylar karşısında değil burada yazı yazmak direnişe destek veremediğim her saniye kendimden utanmakla meşguldüm.

Üniversitemin akademik takvimi nedeniyle Ankara’ya gidemiyor olmak, arkadaşlarımı, ailemi, komşularımı ve daha hiç tanışmadığım halde aynı yolda yürüyeceğim insanları bir kişi eksik bırakmak beni ziyadesiyle huzursuz etmekteydi. Bu halkın amacı yandaş medyanın, ampulcü insanların ya da olayları sadece izleyen insanların düşündüğü gibi ne iktidarı yıkmaktır ne de sadece Gezi Parkı’dır.

Amaç halkımızın elinden alınan milli duygularımızla göğsümüzün kabardığı bayramlarımızı kutlamayan, kutlamadığı gibi elimizden almaya çalışan, ne içeceğimize, ne kadar içeceğimize, nasıl çocuk sahibi olacağımıza, düşünce ve protesto özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara yılların baskıcı rejiminin getirdiği yansımanın patlamasıdır. Halk unutturulmak istenen Ata’sını ve onun düşüncelerini asla unutmayacağını anayasal hakkını kullanarak protesto etmiştir.

Belki de bu yazım fazla siyasi bulunup yayınlanmayacaktır. Eğer yayınlanmazsa sayfa yöneticilerinin canı sağ olsun. Eğer yayınlanırsa da teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Direnişe destek veren her il direnişin başkenti konumundadır, özeldir, yeri ayrıdır. Çok fazla şey söylemeye gerek yok. Bu yazıyı okuyanlardan tek ricam bir haberi bu güne kadar severek dizilerini izlediğiniz kanallardan bir de olaylar boyunca eğrisiyle doğrusuyla sürekli olarak teknik imkânları ve bütçeleri el verdikçe yayınlayan o iki kanaldan izleyin. Hiç olmadı bu halka gerçekleri anlatmaya “Söz” vermiş gazeteyi bir alın okuyun. Aradaki farkları gördükçe bana hak vereceksiniz. Kapanış cümlem ise ne olursa olsun.

Her Yer Taksim Her Yer Direniş!

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..