Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '19

 
Kategori
Deneme
 

Direnmek Güç Değil

Kendini savunmak da… Güç füze yollamak…

Kirli bir kavram güç ya, ağzını yayvan aça, ağzından köpükler saçma; kendini koruma kutsal davranışıyla ayı darbesi anlayışını nasıl bağdaştırırsınız…

Saldırı haksızsa-ki bütün saldırılar haksız- direnen masumdur. Direnenler güçlü olabilirler ama direnmek karşı koymak güç gibi gelmiyor bana. Keza mücadele etmek de güç değil. Güç saldırır savunmaz.

Güçte saldırı, direnmede kendini koruma düşüncesi vardır. Güçlü saldırır zayıf kendini korur. Güç alır, yener, öldürür… Ama güçlü direnişlerde bazen bunu yapamayabilir çünkü var olma yok olma savaşlarında herkes aslan kesilir.

Direnenlerin güçlü olduklarını düşünmek yanlış, sadece direnmek zorundadırlar, bu da dışarıya güç olarak yansır. Güç bir şey elde etmek için kullanılır, direnenlerin elde edeceği bir şey yoktur.

Bir kavgada kendini savunan kavga etmiyor, kavgayı saldıran yapıyor. Kendini savunmanın ötesine geçerse o da güç olur. Güç kendini savunmaz, güce karşı savunulur.

Saldıranla kendini savunanı saldıran kaybetse bile eşit ve aynı olarak göremeyiz, saldıran güçtür çünkü. Haklı bir nedene dayanmıyorsa saldıran hiçbir zaman haklı savunan hiçbir zaman haksız olamaz. Direnmek hakkını korumak, güç ile ilgisi yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..