Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Diriliş Ertuğrul'dan müthiş reyting rekoru!

Diriliş Ertuğrul'dan müthiş reyting rekoru!
 

Her hafta onlarca farklı dizinin ve programın yer aldığı reyting sistemi ile ilgili genel sonuçları ve iyi ya da kötü durumları değerlendirmeye çalışıyoruz. İçlerinde kötü başlayıp iyi devam eden, iyi başlayıp sonradan ortadan kaybolan dizi ya da programların yer aldığı reyting sonuçlarını devamlı olarak takip etmek zor bir eylem olarak biliniyor. Her dizinin reytingini, share oranlarını, sıralama değişikliklerini takip etmek birçok kanal tarafından titizlikle ve büyük bir merakla ile yapılan bir araştırma şekli.

Bu tür bir araştırma yapan kanallar içerisinde son günlerde en mutlu olan kanal eminim ki TRT1'dir. Kanal sezonu iddialı ve yüksek bütçeli dizilerle geçirirken, istediği sonuçları da fazlasıyla alıyor. Bunun en büyük örneği dün gece gelen bir rekorla birlikte sergilendi.

Kanalın çarşamba geceleri yayınlanan dizisi Diriliş Ertuğrul AB ve ABC gruplarında 15 reytinge yakın bir reyting almayı başarırken, TRT'nin en çok reyting alan dizisi unvanının yanı sıra ; çarşamba günü içerisinde en çok reyting alan ve genel olarak en çok reyting alan diziler sıralamasında tepeye doğru harekete başladı.

Kanalın en çok güvendiği yapımların başında gelen ,bölüm başına 1.2 Milyon TL'lik bir bedeli olan ve şu ana kadar 42 bölümü yayınlanan Diriliş Ertuğul'un ilerleyen haftalarda 15 reyting seviyesini de aşması bekleniyor.

Şu sektörde ve şu dizi katliam arasında 15 reyting civarına ulaşmak gerçekten büyük bir başarı. Diriliş Ertuğrul ekibini yürekten kutluyorum.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..