Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '15

 
Kategori
TV Programları
 

Diriliş Ertuğrul son bölüm : Tarihi Hataları

Diriliş Ertuğrul son bölüm : Tarihi Hataları
 

dirilis ertugrul


Diriliş Ertuğrul dizisini başladığı günden beri 5 haftadır ilgiyle izliyorum. Eşimin tarih profesörü olması ve benim de tarihe oldukça ilgili olmam da televizyonda izlediğimiz sayılı dizilerden birisinin Diriliş Ertuğrul olmasının sebebini açıklıyor. Bugün, Diriliş Ertuğrul son bölümde gördüğüm bazı tarihi hataları nacizane sizlere aktarmaya çalışacağım.
 
1- Kayı boyu oğuzların bütün boylarının arasındaki en kalabalık olanlarından bir tanesidir. Osmanlı'nın temeli olan bu grubun tamamının değil sadece bir kısmının Ertuğrul Gazi'nin babası Süleyman Şah liderliğinde olması dizinin son bölümünde es geçilmiş. (Kaynak: Diriliş Ertuğrul Son Bölüm izlemek için tıklayabilir ve bahsettiğim hatayı görebilirsiniz.)
 
2- Dizi içerisinde Süleyman Şah'ın (Ertuğrul, Gündoğdu ve Dündar) vardır. SungurTigin ise aileden uzaklarda yaşamaktadır. Ancak bir gün döneceğine, dönmesi gerektiğine inanılmaktadır. Oysa Sungurtigin'in orada olması gerekir. Çünkü Sungur Tekin; Süleyman Şah'ın ölmesinden hemen sonra abisi Gündoğdu ile birlik yapacak ve Orta Asya'ya göçecektir. Dizideki Sungur Tekin ise zaten dizi başladığından beri Orta Asya'da yaşamaktadır.
 
Diğer tarihi hataları her hafta blog olarak sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Şimdilik bu kadar. Herkese iyi günler.
 
 
Toplam blog
: 9
: 697
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

1972 yılında Bursa'da doğdum. Eşim ve 2 çocuğumla halen Bursa'da yaşamaktayım. ..