Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '18

 
Kategori
TV Programları
 

Diriliş Ertuğrul’u Yıkan Dizi Sen Anlat Karadeniz

Diriliş Ertuğrul’u Yıkan Dizi Sen Anlat Karadeniz
 

Diriliş Ertuğrul dizisi yavaş yavaş izleyenlerin gözünde eskimeye başladı. Tabi buna sebep ATV dizisi olan “Sen Anlat Karadeniz” dir.

Dizi Çarşamba gecesinin reytingini küfelere doldurup kendi yayınlandığı kanala yolladı. Hem de hatırı sayılır bir reyting ve izleyici oranı ile… son 6 yılın en çok izlenen televizyon dizisi olmayı başaran dizinin bu rekorunun da kolay kolay kırılacağını sanmıyorum.

İzleyicilerin 100 kişiden 39,44 kişi yani neredeyse yarısı ATV de Sen Anlat Karadeniz dizisini seyretmiş. Peki neden bu dizi Diriliş Ertuğrul dizisini tahtından etti?

Sanırım öncelikle izleyenler “masal tarih”lerden sıkıldı. Çünkü dizi uzadıkça senaristlerin yazdığı tarihler ortalara saçılıyor. Ayrıca Diriliş Ertuğrul dizisi gittikçe durağanlaşıyor. Oysa Sen Anlat Karadeniz dizisi temposunu hiç düşürmeden günümüzün gerçeğini şamar gibi indiriyor izleyenlerin yüzüne. Tamamen toplumsal bir kaygıyla “Kadına Şiddet”e karşı olan toplum Sen Anlat Karadeniz ile diğer dizilere kafa tutuyor. Uzun yıllardır toplumun içerisine haps olan ve sessizliği ile yüreklerde daha çok acılar yaratan, yaralar açan “Kadına Şiddet” konusu artık toplumun bir çok kesiminin canına tak etti. Bir zamanlar bu şiddete arkasını dönen, gözlerini kapatan toplum dizinin etkisi ile artık 3 maymunu oynamaktan vazgeçmiş bir izleyici kitlesi ile daha çok reyting rekorlarına imza atacaktır.

Osman Sınav’ın yönettiği dizide başrolleri : İrem Helvacıoğlu, Ulaş Tuna Astepe, Mehmet Ali Nuroğlu paylaşıyor. Görsel şölene dönüşmüş ekran görüntüleri, yüksek temposu,  toplumun yarası hali gelmiş konusu ile  WTT sıralamasında da 6.sıraya yerleşen dizi daha çok başarılara imza atacağa benziyor.

Toplumun yarasını ekrana taşıyarak bu yolda öncü olmayı başaran dizi toplumda oluşan duyarlılığı arttıracağa benziyor!

Hayatta duyarlı davranmanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..