Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '19

 
Kategori
TV Programları
 

Diriliş Osman

İnternette her gün “Diriliş Osman ne zaman başlayacak?” Biz de Ertuğrul’cuyuz ya, e bu da devamı sayılır, bakıyoruz. Bakıyoruz ama bakamıyoruz çünkü bulamıyoruz; her şey var ne zaman başlayacağı yok.

Çünkü onlar da bilmiyorlar, belli olmamış. Sayfa sayfa çeviriyorsun daha önce 50 defa okuttuğun bir sürü ayrıntıyı acaba yeni bir şey var mı diye tekrar tekrar okutuyorlar sana. Fanatiklik biraz salaklık, adamlar da biliyor bunu zaten.

Neyse; Ertuğrul’u izleme nedenimiz bir şeyi yakalamıştık umarım bunda da olur. Neydi o? O günün atmosferi, ama hoşumuza giden, gerçek değilmiş falan boş verin. Zorluk da çekmemişlerdir herhalde çünkü 1000 yıl önce ama Türk insanı o günden bugüne fazla değişmemiş, içimizde bile Ertuğrullar var.

Biraz rahatsız edici sanki inancın propagandası üstelik gerçek değil, ya adamlar daha yeni Müslüman olmuş nereden çıkarıyorsun bunları. Dizinin hitap ettiği kesim zaten öyle, memnun olsun denilmiş ama Türklük yanı sadece savaş meydanlarında, yani adil daha da önemlisi gerçekçi davranılmamıştı.

O bir Türk dizisiydi ağırlık Türklük olmalıydı ki bir tane Şaman yoktu; ama Diriliş Osman dini ağırlıklı bir dizi muhafazakarlara hitap edebilir. Gerçi şöyle bir şey de var o günler manevi yapılanma çok yaygındı, belki bunun için ama hepsi dervişti, burada Seyit Kutup maşallah.

Al işte Diriliş Osman’da istediğin kadar dini motifler işleyebilirsin.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..