Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş ağrısı hakkında yanlış bilinenler

Diş ağrısı hakkında yanlış bilinenler
 

Doğum ve böbrek ağrılarıyla birlikte en şiddetli ağrılardan biri olan diş ağrıları, en korkulu rüyalarımızdan biridir. İhmal ettiğimiz dişlerimiz kendilerini aniden ve en uygunsuz zamanlarda başlayan ağrı ile hatırlattıklarında ne yapmalısınız? Nelerden uzak durmalısınız? En sık yapılan yanlışları birlikte irdeleyelim.

 Ağrı kesicileri nasıl kullanmalı?: Bilinçsiz ve doktor tavsiyesi olmadan kullanılan ağrı kesicilerin sindirim sistemi üzerinde ciddi sorunlara yol açabilecekleri akıldan çıkartılmamalıdır. Ağrı kesici ilaçların diş üzerine ya da diş etine bastırılarak bekletilmesi de ağrınıza iyi gelmez. Aksine, dokulara zarar verebilir ve tedavi edilmesi gereken yeni sorunlar ortaya çıkarabilir.

Antibiyotikler dişimi iyileştirip ağrımı keser mi?: Antibiyotikler diş ağrısını kesmezler ve ağrıya sebep olan diş sorunlarını tek başlarına iyileştiremezler. Diş ağrısında antibiyotik kullanıp geçmesini beklemek, antibiyotiklere dirençli mikroorganizmaların sebep olabileceği hastalıklara davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.

 Alkol ya da kolonya emdirilmiş pamuk diş ağrısına iyi gelir mi?: Uzak durulması gereken yanlış bilgilerden biri de budur. Alkol, geçmiş yıllarda benzer amaçlarla kullanılmış ve yan etkileri keşfedildikten sonra bu amaçla kullanmaktan vazgeçilmiş olsa da; ağız içinde uygulamak yumuşak dokularda (dil, diş eti, yanak, vb) alkol yanıklarına yol açabilir. Ağrı kısa süreli de olsa hafifleyecektir ama bu hafifleme, risk almaya değecek kadar olmayacaktır.

Ağrı kendiliğinden geçer mi?: Bir kaç hafta sonra ağrı kendiliğinden geçebilir. Ama bu durum, her şeyin yoluna girdiğini göstermez. Dişinizin tamamen öldüğünü ve tedavi edilmezse ağrıdan daha büyük sorunlara yol açabilecek sessiz bir tehlike olarak ağzınızda beklediğini bilmelisiniz.

  Ne Yapmalı?: Diş ağrılarından kurtulmak için yapılacak tek şey, Diş Hekiminiz ile irtibata geçmektir. Ağrınızın ne zaman başladığı, ne sıklıkla kendini gösterdiği gibi bilgileri ve hekimin sorularına detaylı cevaplar vermeniz, hekiminize ulaşana kadar geçen sürede ağrınızı hafifletecek önerilerde bulunması için yardımcı olacaktır. Karanfil yağı da diş ağrısına iyi gelecektir. Karanfil yağı emdirilmiş pamuk ağrıyan dişin üzerine konulduğunda hekiminize giderken daha rahat ve konforlu zaman geçirebilirsiniz.

 Ağrısız ve mutlu günler dilerim...

 
Toplam blog
: 4
: 5738
Kayıt tarihi
: 17.12.11
 
 

1981 Samsun doğumluyum. Kendime ait klinikte diş hekimi olarak mesleğimi yapmaktayım. ..