Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş beyazlatmanın doğal yolları…

Diş beyazlatmanın doğal yolları…
 

Günlük yaşamda, özen gösterilmesi gereken organlarımızdan biriside dişlerimiz…

Kahve, sigara ve gün içerinde alınan besinlerden bazıları dişlerin sararmasına neden oluyor ve beyazlatmak için diş fırçalamak da yeterli olmuyor.

Sözde diş beyazlatıcı kimyasallar bile dişleri tam olarak beyazlaştıramıyor. Üstelik de kimyasal!..

Ama evde kendi kendimize dişlerimizi beyazlatabiliriz!

İşte evde kendi kendimize dişlerimizi beyazlaştıracak doğal yöntemlerden bazıları…

Çilek: Çilek, malik asit içerir. Bu asit, kahve, şarap ve çay lekelerine karşı muhteşem bir etkiye sahiptir. 2 çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 5-7 dakika dişlerinizi fırçalayın. Her gün kullanmamak gerekiyor.

Muz Kabuğu: Muz kabuğunun iç kısmı potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu mineraller diş minesi tarafından emilir ve beyazlatıcı etki gösterir. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun içini dişlerimize sürerek, 2 dakika bekletip, ardından iyice durulamak gerekiyor.

Elma Sirkesi: Seyreltilmiş elma sirkesinin dişlerde inanılmaz bir etkisi olduğu söylenir. 3 ölçek su ve 1 ölçek sirkeyi karıştırıp gargara olarak kullanabiliriz. Ayrıca bir çay kaşığı karbonat, bir miktar tuz ve biraz elma sirkesini karıştırıp, dişlerimizi üç günde bir bu karışımla fırçalarsak, dişlerimizin daha beyaz olduğunu görürüz.

Aktif karbon: Sön zamanların çılgınlarından biri de aktif karbon ile diş beyazlatma furyası. New Jersey'li diş hekimi Joseph Banker, aktif karbonun diş beyazlatmada inanılmaz etkili olduğunu belirtiyor. Az miktarda aktif karbon ve suyu karıştırıp dişleri fırçalarsak beyazlatma etkisini göreceğimizi iddia ediyor. Tabii ki ağzımızı karbon tamamen gidene kadar durulamak ve asla yutmamak şartıyla!

Oksijenli su ve karbonat: Evde diş beyazlatma yöntemlerinin en sık kullanılanıdır. Macun kıvamına gelene kadar her iki maddeden de karıştırın ve diş fırçanız ile her zamanki gibi dişlerinizi fırçalayın. Ancak bu karışımı 3-5 gün kullandıktan sonra tekrar kullanmak için 6 ay kadar beklemelisiniz. Aşındırıcı madde olan bu iki malzeme dişlerinize zarar verebilir. Ev yapımı tarifleri doktora danışmadan denememeniz gerekiyor.

 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..