Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '18

 
Kategori
Sağlık
 

Diş Eti Ağrısı Nedenleri ve Tedavi

Diş Eti Ağrısı Nedenleri ve Tedavi
 

Diş etlerimdeki ağrı nedeni ile korka korka diş hekimine gittim. Genç güler yüzlü bir hekim. Diş etlerine yapılan iğneden çok korkuyorum tansiyonum çıkıyor ama genç hekimimiz bana bilgiler vererek bazen de şiirler okuyarak dişlerimi ve diş etlerimi öyle güzel tedavi etti ki hiç acı duymadan sandalyeden kalktım kendisine teşekkür ettim. İşte o bilgiler.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Birçok diş eti ağrısı geçici olup tehlikeli bir durum meydana getirmez. Gereken ağız ve diş bakımı yapıldığında rahatlıkla tedavi edilebilmektedir. Çok nadir de olsa bulaşıcı ve ciddi bir hastalıktan dolayı yaşanabilmektedir.

Agresif diş fırçalama; Ağız ve diş bakımı çok önemlidir, ancak bir o kadar da temizleme yöntemi de önem arz etmektedir. Dişlerin bakımı esnasında aşağıda sıralanan durumlar söz konusuysa dokular hasar görmekte, diş eti ağrısı ve sızlamasına yol açmaktadır. Bunlar; Dişlerin gerektiğinden sık fırçalanmaması, Sert diş fırçası kullanmak, Diş fırçasını sertçe kullanmak, Diş ipi kullanırken diş etlerine baskı yapmak.

Küçük yaralanmalar ve tahriş; Diş etleri oldukça hassas dokular olup, yüzeyine yakın yerlerde bol miktarda damar ağı ve sinir yer almaktadır. Bundan dolayı, sert bir lokma ekmek dahi hasar verebilir ve diş eti ağrısı yapabilir. Çabucak geçer ancak iltihaplanmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Diş eti hastalıkları; Hafif ya da ağır seyirli diş eti hastalıkları da diş eti ağrısı Bunun nedenleri olarak. Ağız temizliğine ve bakımına özen göstermeme, Çürük dişlerin tedavisinin yapılmaması, Diş kırıklarının olması, Çarpık ve sıkışık dişlerin bulunması, Diş, dil veya damağı etkileyebilecek darbeler ve yaralanmalar. Diş eti hastalıkları, ufak çaplı kanamalar yapabildiği gibi diş kayıplarına da yol açabilir. Bu nedenle ihmal edilmemesi gerekir.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..