Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dış güçler

Dış güçler
 

Hayatımızı belirleyen ne olmalıdır?
Hayatımızı kimlerin tercihleri belirler?
‘İş’ hayatımızı neden, nasıl belirler?

Şimdiki çocuklar 7. sınıflarından itibaren başlıyorlar koşmaya arkalarında, ana, baba öğretici elinde kamçı! Sonra ki yıllar ek hipodrum dershane! Hedef kazanmak, üniversite; iyi bölüm iyi iş... Kazandı, kazan yine kazan, çalış, çalış, sınavfinal, sınavfinal sonuç, “iş” li ya da “işsiz”… Bi de arada haydi ‘erkek’ler askerlik, hizaya gel! Ortalama 25 x365 günün dört nala iş diye gitmiş. Hem de ne iş.

Biter mi?
Son hizalamadan sonra aileye gel, düzene gel, sandığa gel, nüfusa gel, muhtara gel ama sakın ola kendine gelme, özünü gürleştirme kafanı kaldıracak halin olmasın “kazan kazan” ın yiğit bir neferi olarak, şanslı isen kalite ödüllerinde patronunla mutlu! Herkes gibi, evin araban, tırlan psikiyatrin..

Geçtin mi yolun yarısını?
Buraya kadar iyi kandırmacaların oldu mu, aşktı meşkti, eşti, işti, dindi, siyasetti, tekti, vatandı, milletti, kurtuluştu! Teyyareye bindin mi mesela teyyareye, …. Bu nasıl iş? Bu iş te bi iş yok mu?

Şanslı işçiler birazcık karın tokluğu karşılığı O sizi kazanmıştır, düzenle, paket servisleriyle her sabah tüm dünya da ‘iş’ sizi kollarına alır, her gün tıraşlar olunur, kravatlar düzenlenir, makyajlar… Ütülenir, gider gider geliriz..

Arada kaçar mıyız, kendimize, dağlara, sevgiliye, çocuklara, dostlara, yeni kapılara, yoksa çok mu düzenliyiz?

Bir çocuklar, bir umutlar, bir arkadaşlar, bir şarabi eşkiyalar, göğe bakma durakları, geyikli geceler, geçer gidermiyiz? Elbette.. yine şanslıyız!

Yine de bana “bilen” söylesin bu çalışmak, bu yön emek, insani nasıl ne zaman kurtaracak!? Ne zaman düzlüğe çıkacak bu vatan millet sakarya!

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..