Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Sağlık
 

Diş implanti nedir ?

Diş implanti nedir ?
 

implant , diş implanti


İmplantasyon, birçok sağlık sorununa çözüm olarak üretilen bir tedavi şeklidir. Birçok organ kayıplarında ve çeşitli tedavilerde sıklıkla kullanılmaktadır. En çok duyduğumuz ve etkili çözümlerden olan diş implantı nedir, nasıl yapılmaktadır, sorularına kısa ve anlaşılır cevaplar verelim. Ağız ve diş sağlığı açısından da, günümüzde son teknolojik gelişmelerden sadece birisidir. Halk arasında vidalı diş şeklinde isim almış olan implant, kök çeşitli sebeplerden dolayı çekilmiş, hastalıklar sonucu doğal olarak düşmüş dişlerin yerlerine doğal görünümü ile teknolojik olarak yenisinin yapılmasıdır. Yine ağız sağlığı konusu içerisinde damak kayıplarına da implant yöntemleri ile çözümler üretmektedirler.

İster tek diş isterse de daha fazla olsun, yan yana ya da birbirlerinden uzak olsun, implant yapılabilmektedir. İlk yaygınlaştığı zamanlar ile günümüzde farklı teknikler ve malzemelerden üretilen implant dişler, doğal görünümü tamamlar ve normal dişlerden asla ayırt edilemezler. Son derece dayanıklı yapıları sayesinde, doğal dişlerden daha uzun süre ağızdaki görevlerini yerlerine getirirler. Bakımı ve temizliği oldukça kolaydır. Eğer bir durumdan ötürü; travma, kaza yada benzer olaylardan etkilenmesi sebebiyle hasar alırlar ise kolayca yenileri yapılabilir. Bu kadar teknolojik bir tedavi şekli olan diş implantı nasıl takılır, uygulanması zor mudur, diğer diş tedavilerindeki kadar ağrı hissedilir mi, gibi sorular diş hekimlerine sıkça sorulmaktadır. İmplant tedavisinde de diğer diş tedavilerinde olduğu gibi lokal anestezi altında yapılmaktadır.

Yapılacak uygulamanın durumu ve fazlalığına göre uzman hekim tarafından, lokal anestezi yapılması uygun olmadığı durumlarda çok nadiren genel anestezi uygulanır. Ağrı hissi kişiden kişiye değişse de ilk gün az miktarda ağrı hissedilir, ancak uygulama sırasında asla acı ve ağrı duyulmaz. İmplant uygulamasına ilk olarak cerrahi olarak başlanır ve diş eti, çene kemiğine kadar açılır. Bu cerrahi alan oldukça küçük ve incedir. Çene kemiğine uzman diş cerrahı tarafından, implant vidasının konabileceği kadar küçük bir delik açılır ve buraya implant vidası sabitlenir. Diş eti yerine dikilir, vidanın üzerine geçici bir kapak takılır. Birkaç ay sonra, diş eti iyileştiğinde, implanta takılmak üzere önceden ölçüsü alınmış kuron(yapay diş)takılır ve diş eti tedavisi ile doğal görümün elde edilir. Hastaların hijyen ve diş bakımına özen göstermeleri durumunda kaliteli bir implant 25-30 yıl kadar dayanabilir.

Geçmişte implantın uygulanması oldukça pahalı bir işlemken, bu gün teknoloji sayesinde hem daha kaliteli, hem de neredeyse yarı yarıya ekonomik olarak yapılmaktadır. Diş implantı fiyatları kullanılan malzeme kalitesi değişmeden, daha da ucuzlamaktadır. Çeşitli uygulayıcıların ve özel diş hastanelerinin fiyat farkları, kuron(yapay diş)’un porselen ya da zirkonyum gibi değişik malzemeler kullanmasından, uygulama sırasında vida olarak, titanyum gibi kaliteli malzemelerden imal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Anestezi ve diğer hastanenin uygulama ve hizmetleri de fiyatların içerisinde değerlendirildiğinden, farklar oluşabilmektedir. Aslında Avrupa’daki uygulama fiyatları ülkemizdekiler ile karşılaştırıldığında, Türkiye’deki implant uygulaması çok ekonomiktir. 

http://implantdismerkezleri.com/

 
Toplam blog
: 3
: 107
Kayıt tarihi
: 30.01.15
 
 

Implant diş tedavisinde uzmanlık, implant diş tedavisi, estetik seramik kronlar, kozmetik diş yap..