Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş Sıkma Tedavisinde Botoks

Diş Sıkma Tedavisinde Botoks
 

Diş sıkma kabusunuz olmasın


Diş sıkma günümüzde en yaygın görülen hastalıklardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş sıkma problemi tedavi edilmediğinde kişinin yaşam konforunu çok etkileyen ve giderek büyüyen bir sorun haline gelmektedir.  Diş sıkma probleminin tedavi edilebilmesi için ilk önce sebebinin tespit edilmesi gerekmektedir.  Diş sıkma psikolojik sebeplerle veya çiğneme kaslarının aşırı büyümesi ve güçlenmesi sebebiyle ortaya çıkabilmektedir. Diş hekiminin yapacağı muayene sonucunda diş sıkma probleminin çiğneme kaslarının aşırı büyümesi ve güçlenmesi nedeniyle ortaya çıktığı anlaşılırsa botoks uygulamasıyla tedavi edilebilmektedir.

Çiğneme kaslarının özellikle de massater kasının aşırı büyümesi ve güçlenmesi sonucunda kişide geceleri diş sıkma, çene eklemi, boyun ve omuz bölgesinde sabah kalktığında yaygın ağrı şikayetleri ortaya çıkmaktadır. Bu tip durumlarda günümüzde cerrahi olmayan semptomatik tedaviler arasında botoks uygulaması popülerlik kazanmıştır.

Normalden fazla büyümüş kas içerisine botoks enjekte edilerek kasın geçici olarak sinir iletimi bloke edilmekte, kas çalışmadığı için botoks etkisi devam ettiği sürece küçülmekte ve güçsüzleşmektedir. Bu sayede ekleme gelen yük azalmakta ve ağrılar ortadan kalkmaktadır.

Botoks tedavisi belli aralıklarla tekrar edilmesi gereken, çiğneme kaslarının küçülmesini amaçlayan, bu sayede çene eklemi ve dişlere gereğinden fazla yük gelmesini önleyen semptomatik bir tedavidir. Botoks tedavisi son zamanlarda hem estetik amaçlı hem de tedavi amaçlı uygulanan güvenilir bir tedavi yöntemidir ve hastalarımızda oldukça yüz güldüren sonuçlar elde edilmektedir.

 
Toplam blog
: 14
: 342
Kayıt tarihi
: 20.01.15
 
 

 2009 yılında Atatürk üniversitesi diş hekimliği fakültesinden mezun olan Mesut Oktay Bağdat Cadd..