Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş teli dişlere zararlı mı?

Diş teli dişlere zararlı mı?
 

Diş Teli Zararlı mı Dr Onul Üner


Günümüzde bir çok insanın dişlerinde çarpıklık, ayrıklık ve asimetrik bozukluklar vardır. Bunlar konuşmayı ve sosyal yaşantıyı oldukça etkiler. Bu yüzden de diş telleri ile yani ortodonti tedavileri ile bu sorunların üstesinden gelinmesi hesaplanır.

Diş teli taktırmak isteyen bir çok kişi diş telinin estetik olarak kötü görünmesinden veya dişlerinin eski halinden daha kötü olmasından korkarak bu işlemi yaptırmaktan kaçınırlar. Ama aslında durum öyle değildir. Diş telleri düzeltme işlemi yapar. Daha kötü hale getirmez dişleri. Bu yüzden faydalı ve sağlık açısından önemli bir tedavidir.

Diş Teli Takmak Zararlı Mı ?

Diş teli dişlere zarar vermez. Yani diş teli taktın diye dişlerinde bir zedelenme veya fiziksel bir bozukluk olmaz. Diş braketlerinin dişe temas ettiği bölgede eğer diş teli ve diş bakımı kurallarına riayet edilmez ise, dişte beyaz lekeler oluşabilir. Bu az görülen bir durumdur.

Bunun nedeni de yine hastanın diş teli temizliğine uymaması bakımını ve fırçalama işlemini yapmamasından kaynaklanır. Diş fırçalamayı  düzenli hale getirmek gerekir. Ayrıca tellerin arası iyice temizlenerek, yiyecek kalıntılarının o bölgede birikmesi önlenmelidir. Bu yüzden diş teli bakımı önemli bir yer işkal eder diş teli tedavisinde.

Dişte Leke Olur Ne Yapmalıyız ?

Diş bakımına riayet etmeyen bir hasta eğer bu süreci bu şekilde gevşek bir şekilde geçirirse tedavi sürecini, bir müddet sonra braketlerin baskı yaptığı bölgede hafif beyazlaşmalar gözlenebilir. Bu gibi durumlarda ise, özel diş bakımı ürünleri ile bu sorun giderilir. Her hasta da olmaz. Ama bazı hastalarda gözlenmektedir.

Sonuç olarak ; Diş teli dişlere bir zarar vermez. Kanıtlanmış bir yan etkisi veya bir zararı yoktur. Aksine çok faydalı bir tedavi olup, dişlere estetik bir görünüm kazandırır.

Daha Fazla Bilgi İçin Sitemizi Ziyaret Edebilirsiniz

http://www.onuluner.com/dis-telinin-zarari-var-mi.html

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..