Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Diş teli fiyatları Devlet karşılar mı?

Diş teli fiyatları Devlet karşılar mı?
 

Diş Teli Fiyatları


Diş teli tedavisinin devlet kısmen karşılar. Bu da sadece işçilik olmak üzeredir. Yani devlet yaptırdığınız diş telinin tamamını ödemez. Bu ödediği işçilikte ise, sadece 18 yaş altı çocuklar için diş teli tedavisini devlet ödemesini yapar.

Devlet Hastaneleri veya Araştırma hastaneleri Diş Telini Ödemer Mi ?

Devlet hastaneleri veya devlete bağlı kurumlarda diş teli tedavisi eğer sgk nız var ise, bunu karşılar. Ama bilmenizi isteriz ki devlet hastanelerinde diş teli tedavisi için verilen randevular yılları aşabiliyor. Yani tedavi olmak için randevu almaya kalktığınızda size bir sene sonrasına diş teli randevusu verilirse şaşırmayın :)

Özel Hastaneler de Diş Telini Devlet Karşılar Mı?

Özel hastanelerin bazılarında bildiğiniz gibi sgk anlaşması var. Burada eğer hastane diş bölümü ile de bir anlaşma sağladıysa hastane diş telinin bir kısmını devletten tahsit edebilir. Böylece siz hastane fiyatlarından sadece malzeme parasını ödeyerek bu işlemi yaptırabilirsiniz.

Burada bilmenizi isteriz ki yine 18 yaş altı çocuklar için bu uygulama yapılacaktır. Yani yetişkinlerde ortodonti tedavisi fiyatı devlet karşılamıyor.

Kliniklerde diş teli tedavisinde sgk geçer mi ?

Bu iş tamamen devlet hastanesinde alınacak olan sevke bağlıdır. Eğer devlet hastanesinde çalışan bir ortodontis sizi başka bir yere doluluktan dolayı sevk ederse, siz bu işlemi dışarıda yaptırabilirsiniz.

Sevk edilen doktorun da mutlaka ortodontis olması gerekir. Eğer sev edilen doktor ortodontis değil ise yine ödemede sıkıntılar çıkabiliyor.

SONUÇ :

Devlet destekli veya devlet hastanesinde bu işlemi yaptırma deveye hendek atlatmaktan farksız. Bu yüzden çokta pahalı olmayan diş teli tedavisini uzman bir merkezde bir ortodontiste yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Aşağıda ki Linke tıklayarak Diş teli Fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..