Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Diş teli takmadan dişler düzelir mi

Diş teli takmadan dişler düzelir mi
 

dr onul üner


Diş teli neden takılır

Diş teli dişte oluşan yamukluk, çarpıklık ve şekil bozukluklarını gidermek için yapılır. Bu sorunlar insanın konuşmasına kadar bir çok sağlık sorunun da beraberinde getirir. Çeşitli tedavileri vardır. Ama evde hastanın kendi kendine bunu tedavi etmeksi söz konusu değildir.

Diş teli takılmazsa

Diş teli takılmadan dişleri yerinden oynatamayız. Diş teli diş baskı yapar ve diş kökünün istenilen yöne doğru hareket ettirir. Bu baskılama işlemini bir şekilde yapmazsak dişler yerinden oynamaz. Bu şekilde de bir tedavi edilme şansı yoktur. Evde kişinin kendi kendine bozuk olan dişlerinin tedavi etmesi söz konusu bile değildir.

Dişlikler apareyler ile diş düzeltme

Diş teli tedavisi sonrasında bir süre dişlik ve apareyler kullanılır. Bunlar tamamlayıcı tedavi amacı ile kullanılır. Yani tek başına kullanımları diş sorunlarını düzelymede yardımcı olmaz. Sadece düzelen dişlerin sabit kalmasını sağlar. Bu şekilde tamamlayıcı bir tedavi olmuş olur.

Tek başına aparey kullanılan hastalar da var. Ama bir dişe veya birkaç dişe hafif yer değiştirme işlemi yapılacak ise, belki kullanılabilir. Bunun dışında tüm dişleri diş teli kullanmadan düzeltmek çok kolay bir şey değildir. Bu şekilde diş teli tedavisi olmaz.

Diş teli tedavisini ertelersek ne olur

Yanlış ve farklı uzayan dişler birbiri üzerine baskı yapar. Bu şekilde diş büyür. Bu yüzden diş aralarında açıklıklar meydana gelir. Buralarda kalan yiyecek artıkları ise, dişin cabuk çürümesine ve temizlik aşamalarının zorlaşmasına neden olur. Bu yüzden diş teli tedavisini ertelememek gerekir.

Sayğılarımla

Uzm Dr Onul Üner

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..