Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Dışa yansıyan görüntümüzle çevremize verdiğimiz mesajlar

Dışa yansıyan görüntümüzle çevremize verdiğimiz mesajlar
 

Kıyafetlerimiz, tavrımız, duruşumuz yürüyüşümüz bizim dış görünüşümüzü oluşturur. Dışa yansıyan görüntümüz bizim sahip olduğumuz en önemli güçlerimizden biridir. Bu belki de kısmen yaşadığımız koşuşturma içinde kendimizi karşımızdaki insanlara anlatmanın en temel yoludur. Unutmamalıyız ki kendimiz için seçtiğimiz kıyafetler karakterimizin dışa yansımasıdır. Tavırlarımız, kıyafetlerimiz çevremize kendimiz ile ilgili mesajlar veren bir etikettir. İşte bu nedenle giyime önem vermenin şekilcilik olduğu düşüncesine katılamıyorum.

Giydiğimiz kıyafetleri üzerimizde iyi taşıyabilmek gerekir. Bunun için de vücudumuzu çok iyi tanımalıyız. Her vücudun kusuru vardır. Önemli olan bunları düşünüp üzülmek yerine bu özelliklerimizi kıyafetleri üzerimizde deneyerek avantaja çevirebilmektir. Belirli bir markaya saplanıp kalmak yerine yeni tarzlar keşfetmek için kendimizi zorlamalıyız. Unutmayalım ki farklı olmak insana kendini her zaman özel hissettirir.

Diğer taraftan kıyafeleri gece-gündüz giysileri ya da yazlık-kışlık kıyafetler diye ayırmak gibi bir sorunumuz da yok artık. Kış sezonunda bile çok rahatlıkla mağazaların vitrinlerinde askılı bluzlarla ve elbiselerle karşılaşmamız olası.

Kıyafet ve renk seçiminde bulunduğumuz yaşı ve konumumuzu öne sürerek canlı, cıvıl cıvıl yaşam dolu tonlardan vazgeçip kendimizi koyu renklere mahkum etmek hem enerjimizi bizden alıp götürecek hem de yaşam sevincimizi azaltacaktır. Renkleri doğru ve uyumlu kullandığımız da ise çok çekici ve şık görünebilme olanağını bulacağız.
Bu şekilde daha enerjik ve genç görünebileceğiz. Sadece koyu renkleri tercih etmek bizi daha yaşlı göstermekle kalmaz hayata karşı da daha mesafeli, karamsar görünmemizi neden olur. Kışın vitrinlerdeki hakim renkler genellikle siyah, gri ve kahve tonlardır. Oysa yapılan araştırmalar göstermiştir ki iş toplantıları için bile bu renkleri düşünmek sonuç alma açısından uygun olmayan seçimler olabilir. Onun yerine renkli ve bizi daha yaşayan canlılar olarak gösteren renkleri seçerek etrafımıza enerjik yaşam dolu görünebiliriz.

Yalnız unutmamalıdır ki giyimimiz kadar tavırlarımız da dış görünüşümüzün bir parçasıdır. Olmadığımız gibi davranmaya çalışmak yapay bir görüntü vermemize neden olacaktır. Ağırbaşlı ya da çocuksu, her nasıl isek bu yönümüzü ortaya çıkararak bu özelliğimiz ile gurur duymalı ve övünmeliyiz. Olduğumuz gibi görünebilmeyi ne kadar başarabilirsek, kendimizi karşı tarafa o kadar saygın ve çekici gösteririz. Dünyadaki her birey birbirinden farklıdır. İnanın kendimizden emin bir tavır takınıp, olduğumuz gibi göründüğümüzde karşımızdaki insanlara bize gıpta etmelerinden başka bir seçenek kalmayacaktır.

Kendisine özen gösteren kişi kalitelidir ve kalite her zaman her yerde kendini belli eder, karşısına çıkan fırsatları bir şekilde kullanabilme ve değerlendirebilme ayrıcalığı tanır. Kendine özen gösteren insanlar için başlayan her yeni gün birbirinden görkemli geçmeye ve birey için güzel süprizler sunmaya hazırdır. Sevgiyle kalın.

Resim:http://www.baktabul.com/anime-japon-cizgi-film-sanati/57057-melekler-anime-melek-resmi-anime-melek-resimleri.html

 
Toplam blog
: 17
: 742
Kayıt tarihi
: 22.04.07
 
 

Okumayı ve yazmayı seviyorum. ..