Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dışarıda Yemeye Olumsuz Bakma

Bunun çeşitli nedenleri var ama temelde tabii ki yanlış, doğrusu dışarıda yemek yemek.

Bunu söyleyin dışarıda yemek yememeniz konusunda size hak vereyim.

Pahalı, temiz yapılmıyor nerede nasıl yapıldığı belli değil, yemek yapmak da bazıları için zevkli bir uğraş.

Dışarıda yemek yemek gelişmişliğin göstergesi, evlerimiz lokanta kadınlarımız aşçı mı? Ben evlerde yemek yapılmasını mantıksız görüyorum.

İnsanlarımız yemek yeme konusunda nasıl gelişmemişlerse dışarıda yemek yapanlar da yemek yapma konusunda gelişmemişler.

Pahalılık net, etin kilosu 40 lira 1 porsiyon döner 30 lira, esnaf fırsatçı. Ama insanlarımız da lokantaya gitmiyor belki biraz da bundan oluyor. Böyle keyif için değil de hani evlere yemek servisi… Esas budur zaten. Ama o da henüz yerleşmedi ülkemizde.

Zor yerleşir çünkü nedeni; Laz teyze “Bir karalahana pişirdim ki” Ev yemeğinin dışarıdaki yemekten daha kaliteli olduğu iddia ediliyor da mantıksız; hem malzeme hem ustalık, üç günlük yaşmaklı Zekiye gelin 40 yıllık Mengenli ustadan daha iyi yemek pişirirmiş.

Temiz yapılmıyor nerede nasıl yapıldığı belli değil, diyorlar; bu konuda cehalet var, ne biliyorsun temiz yapılmadığını. Her gün yüzlerce binlerce kişinin girip çıktığı Paris lokantalarının mutfağı senin mutfağından pis olacak öyle mi? Bunlarla muhatap olmayacaksın cahil insanlar!

Bizde dışarıda yemek yeme kültürü yok, esnaf da kazıkçı olunca…”Ama nerede nasıl yapıldığı belli değil” sözü için kimse kusura bakmasın!

Yemek dışarıda yenir, evde yemek mi yapılırmış ama diyoruz ya işte fiyatı uygun olacak (etin kilosu 40 lira 30 liraya döner satıyorsun millet enayi mi?), hijyen olacak, belki de iddia edildiği gibi öyle yerler var. Evlere servis yapılacak. Durumu uygun olan yer, ben de yerim.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..