Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '07

 
Kategori
Aile
 

Dişi bir Kaplan, Asuman ( 4 )

Dişi bir Kaplan, Asuman ( 4 )
 

-Dördüncü bölüm-
Asuman gözlerine inanamamış. Nikah gününde bile kravat takmayan Rıfat takım elbiseli , kravatlı, saçlar özenle taranmış, sinek kaydı traşlı ve elinde bir buket çiçekle kapıda duruyor.

- Ömer abi ne diyeceğimi şaşırdım onu karşımda öyle görünce. Hatta komiğime gitti güldüm.

Asuman ne yapacağını şaşırmış önce. Sonra ısrarına dayanamayıp içeri almış onu. Haplanmadığı , esrar içmediği zamanlarda ya da çok sarhoş olmadığı zamanlarda konuşması dinlenirmiş Rıfatın. O gün de öyle bir günmüş. Uzun uzun konuşmuşlar. İkna etmeye çalışmış Asuman’ı Rıfat. “Çocukları babasız koma Asuman, bak gençsin güzelsin etrafta bi sürü aç kurt var, telef ederler seni Asuman” demiş.

-Yani Ömer abi anlayacağın, ağzımdan girdi, burnumdan çıktı ikna etti beni. Eve geldi yerleşti.

Selma hanım ikinci çayları getirmişti. Asuman’ın görüntüsünden mi, kadınsal içgüdüyle mi bilinmez, hiçbir konuğuma teklif etmediği bir şeyi teklif etti.

- Kardeşim açmısın. Yemek pisti..

Şaşkınlıkla öyle bakmışım ki ona

- Şey ömer bey özür dilerim. Çok güzel yumurtalı ıspanak yaptım. Hani belki yemek ister hanım diye düşündüm.

- Hadi o zaman hep birlikte yiyelim, diyerek Asuman’ı da alıp mutfağa geçtik.

Sohbete orada devam ettik.

Nezahat hanım ölmeden bir müddet önce Tapu dairesinde çalışan komşu kızını çağırıp evi Asuman’ın üzerine nasıl geçirebileceğini öğrenmiş ve ‘ ölene kadar bakma’ koşuluyla evi ve Kütahya’da eşinden kalma bir arsayı Asuman’a bağışlamış.

- Bunu öğrendi de mi geldi, yoksa benden mi duydu bilmiyorum abi. Ama bir müddet sonra “ Hadi buraları satıp memlekete Sivas’a gidelim diye tutturdu. İkna etti beni.

Asuman, parayı kendi üzerine bankaya yatırmak koşuluyla evi ve arsayı satmayı kabul etmiş. Öyle de olmuş. Sivas’ın Altınyayla ilçesi’ne yerleşmişler. Hayvancılık ile geçimini sağlayan yöre halkına ayak uydurmuşlar. Bir miktar küçükbaş hayvan alıp hayvancılık yapmaya başlamışlar. Asuman burada hiç mutlu olmasa da Rıfat’ın esrar’dan uzak kaldığı için katlanmış. Bir müddet sonra Rıfat Sivas merkeze taşınmayı ister olmuş. Kaleardı mahallesi’nde bir ev kiralımış bile. Hayvanları satarak Sivas’a gelmişler. Rıfat bir dükkan açmaya da razı etmiş Asuman’ı. Boya, badana, parke, marley, duvar kağıdı satış ve uygulama işi yapılan bir dekorasyon işletmesi açmışlar. Rıfat yine başlamış uyuşturucu kullanmaya. Asuman ikizleri büyütmeye çalışırken Kızı Yağmur ve Oğlu Doğuş ilköğretim’e gider olmuşlar. Geceleri arkadaş getirmeye başlamış Rıfat eve. Evde alemler başlamış. Asuman rahatsız bu durumdan. Çocuklar da.. Eve getirdiği arkadaşları Rıfatın sızmasını fırsat bilip Asuman’a sarkıntılık etmeye başladıklarında bir tanesinin yüzüne sapladığı çatal ile kurtulmuş Asuman tacizden. İlk Gözağrısı oğlu Doğu artık 12 yaşına geldiğinde Sivas Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Boks takımında çalışmalara başlamış. Başarılı bir öğrenci ve iyi bir sporcu olan Doğu kısa sürede Sivas Boks takımında yıldız grubunda şampiyonluklar kazanmaya başlamış.

Yemek bitmiş tekra odaya geçmiştik. Çaylarımızı içeren Asuman anlatmasını sürdürdü.

- Ömer abi, Rıfat iyice zıvanadan çıkmaya başladı. Bi tane dost tuttu kendine. Eve gelmez olmuştu. Bu işimize geliyordu. Uzun bi süre daha önce eve getirdiği adamlar ile uğraştım.

Sonunda Sivas’ı terk etmeye karar veriyor Asuman. Rıfata söylemeden bir gün dükkanı devredip evi taşımak için bir kamyoncu ile anlaşıyor. Akşam üzeri kamyon gelip eşyaları yüklerlerken Rıfat çıkıp geliyor

- Ne oluyor burada?

Çocuklar sevinç içinde “ Baba İstanbul’a taşınıyoruz, diyorlar

- Ne istanbul’u ulan…

Kamyona eşyaları taşıyan adamlara “ geri götürün ulan o eşyaları” diye bağırmaya başladığında Asuman ile burun buruna geliyorlar.

Asuman “ Bırak bizi gidelim Rıfat” dediğinde Rıfat bir tokat ile karşılık veriyor Asuman’a

Çocuklar telaş içinde bağrışırken Doğu babasının önüne durup “ Dokunma anneme” diye dikleniyor.

( ARKASI YARIN)

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..