Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '06

 
Kategori
Bilgisayar
 

Disk Seni Bölüm Bölüm Bölerim...!!!

Disk Seni Bölüm Bölüm Bölerim...!!!
 

"Bir diski bölümlemek ne kadar zor olabilir ki? Fdisk programı sayesinde diski ya tek parça olarak veya birkaç bölüme ayırarak kullanabilirim. Ardından her bölümü formatladım mı işlem bitmiş demektir.."

-Haklısınız. Bunu yapmanız mümkün. Peki sonradan ihtiyaçlarınız değişirse ne yaparsınız? Mesela:

*Baktınız işletim sistemi ve veriler aynı bölümde olmuyor. İşletim sistemini C' de konumlamak verileri de D' de tutmak istiyorsunuz. Ancak bu fikir sizde yeni oluştu yani başta diski iki bölüm olarak ayırmamıştınız???

*Diski doğru bölümlediniz ancak bir bölüme ayırdığınız alan az geldi. Bu bölümün kapasitesini arttırmak istiyorsunuz ama bu iş nasıl olacak, herşeyi sil baştan yapmak çok yorucu bir iş.

*Linux adını duya duya siz de "Bir kurup bakayım" dediniz, dediniz de bunun için Linux' a özel bir bölüm ayırmanız gerektiğini öğrendiniz. Şimdi ne olacak?

*Bir disk bölümünü küçültmek istiyorsunuz, kalan kısmı da öbür bölüme ilave etmek güzel gözüküyor. Ya da bir disk bölümünü komple silecek ve diğer bölüme katacaksınız.

*Diskinizdeki bir bölümün dosya işletim sistemini değiştirmek istiyorsunuz. FAT32' den NTFS' e geçmek düşünceleriniz arasında.

....

.....

Bu olası durumların sayısını çoğaltmak çok kolay. Çünkü kullanıcıların ihtiyaçları bitmek bilmiyor. Bu noktada imdadınıza konuda uzmanlaşmış firmaların çözümleri yetişiyor. Powerquest Partition Magic programı bu tür ihtiyaçları layıkıyla karşılıyor. Aşağıdaki linkten programın demo sürümünü indirebilirsiniz. Programla yukarıda saydığımız tür işlemleri yapmanız mümkün, hem de herhangi bir veri kaybı yaşamadan. Diğer güzel bir noktada programın birden fazla işlemi iş listesi yapıp bir seferde sizin için yapabilmesi. Yani bir disk bölümünü genişletip, bir diğerinini dosya biçimini değiştirip, bir sonrakini de formatlayabilirsiniz. Program bunları sizin için tek tek yapacak, son hali size sunacaktır.

Hoşcakalın...

http://www.softpedia.com/progDownload/Partition-Magic-Download-2118.html

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..