Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dişlerinizi Ne Kadar Seviyorsunuz?

Dişlerinizi Ne Kadar Seviyorsunuz?
 

diş sağlığı


Elbette çok kişi bu soruyu “Evet” diyerek cevaplar. Belki dişlerinden sorun yaşayanlar bu soruya cevap verirken biraz zorlanabilir. Ancak ağız ve diş sorunlarının kaynağı da çoğunlukla yine bizleriz. Günlük yaşantımız içinde bazen farkında olmadan, bazen de ihmalkarlığımız yüzünden yaptığımız bazı hatalar diş çürüklerine neden olabilir.

Genelde yapılan yanlışları 10 madde halinde açıklamam gerekirse:

  • Meyve ve sebze yemek genel sağlığınıza olduğu kadar dişleriniz için de faydalıdır. Vitaminler diş etlerinizi korur. Elma gibi sert meyve ve sebzeleri ısırılarak yemek ise özellikle ön dişlerin mekanik temizliği açısından yararlıdır.
  • Su içmek de,  diş sağlığımız için çok önemlidir. Yemeklerden sonra içeceğiniz bir bardak su veya süt yemek artıklarını uzaklaştırmayı sağlarken, asidik ortamı da nötrler. Süt ise kalsiyum açısından da çok faydalıdır.
  • Sigara kullanımı, ağız kokusu, ağız kuruluğu, dişlerin sararmasına nyol açtığı gibi, ağız kanseri gibi bazı hastalıkların da nedenidir.
  • Sık sık kahve molası ve atıştırma alışkanlığı, ağızda asit salgılayan bakterileri aktif hale getirerek bu bakterilerin diş yüzeyinde yaşamasına ve neticede dişleri çürütmesine neden olur. Çay ve kahveyi şekersiz tüketerek, bu içeceklerin yerine süt ve süt ürünlerini tercih ederek hasarı azaltmak mümkündür.
  • Elbette diş fırçalamak en maddelerin en önemlilerinden biri. Ağız sağlığının en önemli bakımı olan diş fırçalamayı mutlaka günde 2 kere 2 dakika olmak üzere tamamlamak, diş fırçası kuru haldeyken ve doğru biçimde fırçalamak, diş fırçasını ortalama 3 ayda bir değiştirmek de bu bakımın önemli aşamalarıdır.
  • Dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş ipi kullanarak ağız bakımının önemli bir adımını tamamlamış olursunuz. Çünkü diş ipi kullanmamanız ağız bakımınızı eksik yapmanız anlamına gelir
  • Tatlı yiyeceklerin, öğün araları yerine asıl öğünle tüketilmesi önemlidir.
  • Sakız çiğneme alışkanlığınız varsa, şekersiz sakızı tercih edebilirsiniz. Şekersiz sakız tükürük akışını hızlandırır ve ağzın temizlenmesine yardımcı olur.
  • Ceviz, fındık gibi kabuklu yiyecekleri dişinizle kırmanız, diş minesini çatlatarak bakteri oluşumuna zemin hazırlar. Diş minesinin ortadan kalkması ise çürük oluşumunu hızlandırır.

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram

https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..