Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Özel Günler
 

Diva'yla 39 yıl

Diva'yla 39 yıl
 

Ersoy 1952 doğumlu


Takvimler 1952 yılının 9 Haziran'ını gösteriyor. Zeynep Kamil Doğumevi'nde adını Türk Sanat Müziğine altın harflerle yazdıracak, tatlı mı tatlı bir bebek dünyaya geldi.

Bankacı Fikret-Necla Erkoç çiftinin biricik çocukları Bülent Ersoy'dan bahsediyorum evet. O şimdi sanat hayatının otuz dokuzuncu yılında. Ayın 9'unda da 58 yaşına girdi. Geçen senelerde Ersoy'un yaş günleri basında geniş yer işgal ederdi. Bilmiyorum dikkat ettiniz mi, Popstar Alaturka bittikten sonra ortalardan kayboldu Ersoy. Birara 18 yaşında sevgilisi olduğu iddalarıyla ekranlarda idi. Bu iddayı yalanlayan Diva, üç haftadır yine yok basın dünyasında. En son Zaman Gazetesinin entelektüel geçinen, Milliyet Gazatesi'nin tabiriyle "Ortaçağ Kafalı" Ali Bulaç'la olan tartışmasını biliyoruz. Bu tartışmadan iki gün önce de görevi KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nı yürütmek olan Ertuğrul Günay'ın Uçan Kadın Film Festivali'nde söylediği saçma sözlerine karşılık; Günay'ın istifa etmesini dile getirerek gündemde yer almıştı Ersoy.

Tesadüfen internette rastladığım, 2004 yılına ait Hürriyet Gazetesi'ndeki röportajda bilinenden epey farklı söylemlerde bulunmuş Bülent Ersoy. Röportajı yapan gazeteci Ersoy'a o zamanlardaki konserlerinden birinde takma kirpiğini niçin çıkarıp sahnenin öbür ucuna attığını sormuş. Bülent Ersoy ise bu soruya cevabını az sonra Hakk'ın rahmetine kavuşacakmış gibi yanıtlamış. "Ben ölünce Türk halkı beni nasıl hatırlayacak" dedikten sonra "ben sahneye getirdiğim düzgün havayı, yine kendi ellerimle bozdum" diyor. Ersoy'un 2000'li yıllardan bu yana sık sık dile getirdiği itiraflarından biridir bu. Ersoy "O yıllar gazinoda sahne alan herkes; arabesk, fantazi tarzında şarkılar okurken ben Itri'den Dede Efendi'den klasik Divan döneminden eserler okumayı tercih ettim." diyerek sanat hayatının ilk yıllarını ve 1972'de adım attığı Bebek Maksim Gazinosu'ndaki sahnesini anlatıyordu. Ersoy, gazinolarda ilk sahne alışından beri hep assolistti. Çıkarttığı plaklar satış rekorları kırıyor, nereye gitse mahşeri kalabalıklar onun peşinden koşuyordu. Ersoy, bir yandan hayran kitlesini giderek arttırırken diğer yandan da hem okuduğu şarkıların tarzında hem de görüntüsünde büyük değişmeler oluyordu. Özellikle 12 Eylül Dönemi'nin mimarı Kenan Evren'in bizzat talimatıyla verilen sahne yasağından (12 Haziran 1981 Cuma) sonra klasik Türk Müziği'ni yavaş yavaş arka plana atacaktı.

Ak Güvercin, Ne Duamsın Ne Bedduam'dan 1989'da Öptüm'e, 1992'de Ablan Kurban Olsun'a, ardından 1993'te Sefam Olsun'a 1996'da Limon Olma Akıllı Ol'a kadar uzanan yeni bir tarza bürünmüştü. Alaturka 1995 albümüyle her ne kadar sanatseverlerin gönlünü almaya çalış olsa da 1997'de satış rekorları kıran Maazallah (klibi büyük ses getirdi) adlı albümü ile, pop müziğinin üzerinden de ustalıkla gelebileceğini kanıtlamış oluyordu.

Ersoy Star Tv ekranlarında sadece üç bölüm yayınlanan "Üçümüz Bir Divayla" şovunda da tıpkı Hürriyet'e vermiş olduğu röportajdaki gibi "Ablan Kurban Olsun Sana" adlı parçasını ticari amaçla yazılmış ve kötü olarak nitelendiriyordu. Ersoy'un Alaturka 2000 albümü ile sanat müziği sevenleri kendine çekmek isteyişi en son çıkan Canımsın (2002) albümü ile ipleri yeniden koparıyordu.

Çeşitli sanat çevrelerinden duyduğuma göre Bülent Hanım, hayranlarının sekiz yıllık albüm hasretine "Fevkalade" yada "Fevkaladenin Fevkindeyim" gibi bir albüm ile son verecek. Ancak bu albümde yer alacak şarkılarda elektronik müzik aleti kullanılmayacak. Ne diyelim umarım Ersoy'un albümü yakın zamanda müzik marketlerdeki yerini alır.

Türk Müziği'nin asla unutulmayacak Diva'sı Bülent Ersoy, 09.06.09 tarihi itibariyle 57 yılı geride bırakarak 58 yaşına girdi. Yeni yaşının her kesimin Ablası olmuş Sayın Bülent Ersoy'a mutluluk, sağlık ve gerçek aşk getirmesi dileğiyle; mutlu yıllar...

 
Toplam blog
: 21
: 2526
Kayıt tarihi
: 15.05.09
 
 

1991 yılının bir Sonbahar akşamında dünyaya gözlerimi açtım. Küçük yaşlardan itibaren Türk Sanat Müz..