Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '20

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
45
 

Divriği Pilavı

 
Merhaba. Sivas yöremize ait yöresel doyurucu, bereketli lezzetimiz Divriği Pilavı tarifini paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun. İyi hafta sonları.
1 su bardağı baldo pirinç
yarım su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 avuç kuru üzüm
1 çay kaşığı yenibahar - tuz - karabiber

Pirinci soğuk suda yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzelim. Eti tencerede biraz tuz ilavesiyle haşla. Bir başka tencerede yağı erit soğanları ince ince doğra tereyağında kavur. Haşlanan eti nohudu pirinci üzümü ve baharatları ekle
2 su bardağı kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişirelim. Pirinçleri ezmeden harmanlayıp servis yapalım. Karışık kompostoyla servis yapalım. Afiyet olsun....
 
ETEM SEVİK, Nesrin Öz bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 44
Toplam yorum
: 10
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 39
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster