Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '19

 
Kategori
Güncel
 

Diyanet Aileye El Atıyor

Evet, yanlış duymadınız.

"Ailede yıkıma yol açabilecek sorunlarla ilgili İslami değerlerden beslenen destek çalışmaları yürütmek"için vaizlere ve Kuran öğreticilere "Aile Bilinci Eğitimleri" verilecek.

Bir gazetemizin haberine göre ülke genelindeki kuran kursu öğreticilerine ve vaizlere, "Temel Aile Bilinci Eğitimleri" adı alında eğitimler veren diyanet, iletişim konusunda farkındalık yaratmak için ailelere rehberlik hizmeti verileceğini duyurdu.

İl Müftüsü Muhittin Oral'ın ağzından Girresun Müftülüğü'nün resmi internet sitesinde şu ifadelerle anlatıldı:

"Ailenin kurulması ve devamının sağlanması konularında topluma dini ve ahlaki bilgiler ekseninde rehberlik vazifesini gerçekleştirmek için çalışma başlatacağız. Kur'an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi konularında 2019 yılı içersinde il vaizlerimiz tarafından, il ve ilçelerde görev yapan kadın Kur'an kursu öğreticilerine yönelik, "Temel Aile Bilinci" eğitimleri düzenleyeceğiz."

Haber böyle. Eğer, değer diyorsanız, bu konuyu biraz tartışalım. Bir defa insanların büyük çoğunluğunun bunlara itibar edeceğini düşünmüyorum. Zira günümüz dünyasında gençler aile kurmak istediklerinde, ailelerinin fikirlerini bile birinci öncelikte almıyorlar. Bunlara itibar edebilecek kesim de zaten aynı aynı düşüncededir. O aileler ise çocuklarının beynini zaten benzer şekilde doldurmuştur.

Konunun "dini" yönü ise daha da düşündürücü. Eskiden her doğan çocuğun nüfus kağıdına "dini İslam" yazılırdı. Yani o çocuk ister istemez Müslüman sayılırdı. Bu şekilde de ülkenin %99 u Müslüman denirdi. Şimdi böyle bir şey yok. Kimin, veya ne kadar insanın müslüman olduğu belli değildir. Denilebilir ki "bu desteği isteyen, Müslüman olan alır" Kabul; Bu desteği verenlerin aylıkları bu ülkede yaşayan herkesin ödediği vergilerden ödenmeyecek midir? Bakalım buna herkes razı mıdır?

Her köşeye bir İmam Hatip olulu açılırken şöyle bir itirazda bulunmuştuk. "İlerde yiyecek sıkıntısı çekeceğiz. İmama değil ziraatçıya önem verelim", demiştik. bu gün bir kilo domates almakta çoğumuz zorlanıyoruz. Tu kaka ettiğimiz tanzim satışlara muhtaç oluyoruz. Üstelik Allah muhafaza savaşta filan da değiliz.

Allah sonumuzu hayır etsin diyeceğim ama, aklıma "Aklını kullanmayanın başına gökten pislik yağar" ayeti geliyor.

İzmir 2019

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..