Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Diyanet her yere giriyor…

Diyanet her yere giriyor…
 

“Yarıyıl tatili için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı tüm okullarda öğrenci, veli ve öğretmenler için özel umre turu organize eden Diyanet İşleri Başkanlığı, son dönemde Kürt sorunundan eğitime, kadına karşı şiddetten çocuk gelişimine ve aile yapısına kadar birçok toplumsal konuda ön planda yer alan bir kurum haline geldi.”

Evet, diyanet hükümetin yeterince ilgilenmediği veya beceremediği her duruma her derde deva ebegümeci gibi dalıyor. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında yazıldığı kadarı ile laik bir devletti. Hatta iddia ediyoruz ki hala da laik yazıyor. Ama yapılan uygulamalar anayasadaki bir emre tam karşı uygulamaların alenen hükümet tarafından icra edildiğini gösteriyor. Dizayn edilmiş Anayasa mahkemesi, cumhuriyet başsavcılığı bunlardan habersiz.

Şimdi size bir soru soracağım. Lütfen düşünün. Birileri neden ısrarla laiklikten uzaklaşmak istiyor. Hadi biraz düşünün. İsterseniz yandaki resme bir bakın. Ne görüyorsunuz? Allah’ın önünde hiç firesiz huşu ile eğilmiş insanlar değil mi? İşte bu tablo onların ağzını sulandırıyor. Kendi önlerinde eğilen bir toplum düşüncesi onları her türlü dalavereyi yapmaya itiyor. Bu durum binbeşyüz yıldır böyle. Uzun yıllardır efendilerinin büyük desteği ile bu yönde çalışanların bayağı başarılı da olduğunu görüyoruz. Cemaatler, ağalar, şeyhler olmadı kuru gıda, kömür, nakit yardım.

İşte size medyadan güzel bir örnek. “Küçükçekmece Belediyesi geçtiğimiz günlerde tartışılacak bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Belediyenin davetiyle ilçede yaşayan kadınlarla evlilik ve kadın erkek ilişkileri hakkında bir söyleşi yapan yazar Sema Maraşlı, kadınlara erkeğe teslimiyet telkin etti. Kadından otorite olmayacağını savunan Maraşlı, “Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir” dedi.”

Evet teslim olmuş erkekler, ayak öpen mal kadınlar. İstenen böyle bir toplum. Tamam, bu şekilde bir toplum birilerinin hayatını belki kolaylaştırır am insanlar öyle bir toplumun üyesi mi olmalıdır? Demokrasi, laiklik, insan hakları gibi konuların en büyük değerler kabul edildiği dünyada Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına biçilen rol bu mu olmalıdır?
İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..