Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '12

 
Kategori
İnançlar
 

Diyanet İşleri Başkanlığına yürekli teklif: Hac ve Ümre’ye giden görevlilere herhangi bir para veril

Diyanet İşleri Başkanlığına yürekli teklif: Hac ve Ümre’ye giden görevlilere herhangi bir para veril
 

Hac ve ümre olayı günümüzde giderek önem kazanmaktadır. Lakin bugün için bazı insanlar maddi kavramlardan dolayı gidememektedir. Bunu düşünürken aklıma bu fikir geldi. Allah(c.c) için bu yazıyı yazmanın hayırlı olacağını düşünerek bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Hac ve Ümre. Kutsal topraklar, Beytullah, Ravza, Uhud dağı, Nur dağı ve Hira mağarası. Gözler doldu değil mi. Allah(c.c) sevgisi ve Resul sevgisi. Gözlerden gece yarıları akan yaşlar.Islanan seccadeler.

Evet sayın Diyanet işleri Başkanımız. Bu teklifimi size yapıyorum. Gerek Hac farizesinin yerine getirilirken gereksede Ümre ziyaretlerinde binlerce görevli bir yıl içinde kutsal topraklara gidiyor. Tabiki gerek Hac gerekse de  Ümre ziyaretlerinin önemi imam arkadaşlarımız tarafından anlatılması çok güzel bir olay. Ama bir konu beni rahatsız ediyor. İnanıyorum ki gerek sizi gerekse de tüm imiam arkadaşları ve bu evrede görevli tüm insanları rahatsız ediyordur. Allah(c.c) yolunda yapılan bu güzel işin karşılığında görevlendirilen insanlara yaptıkları iş karşılığı ücret ödenmektedir. Allah(c.c)  sevgisi ve Alllah(c.c) rızası için yapılan bu görevde  para gündeme gelmesin. Deneyelim bakalım. Sadece bu görevlilere yol parasını ve orada kalacak yer ve yemeğini temin edelim. Hem giden insanlar görev sonrası evlerine döndüklerinde yaptıkları işin mutluluğunu daha iyi yaşarlar.

Oraya giden birçok imam arkadaşımız, aşçı arkadaşlar, şöför arkadaşlar, doktor, hemşire, teknisyen arkadaşlar mevcuttur. Bunlara ödenen paralar doğal olarak  Hac ve Ümre ye giden insanlardan çıkıyor. Bunlar toplanınca taktir edersiniz ki belirli bir meblağı oluşturuyor.

Düşünün bir kere. Bir imam arkadaş Kutsal topraklara giden o çoşkulu insanlara öncülük edecek ve hiç bir karşılık beklemeyecek ve almayacak. Nasıl ulvi bir görev. Tüm giden görevli arkadaşlar hiç bir karşılık almadan sadece Allah(c.c) rızası için hizmet edecekler. Düşününce  gözlerim doluverdi.

Bilindiği üzere hac ve ümre fiyatlarının belirlenmesinde Diyanet baş oyuncudur.  Bilinen bir gerçek vardır ki  hac ve ümre ile ilgilenen bir çok  firma vardır. Bu firmalar tabi ki bu kutsal görevi yaparken para kazanma gibi bir kaygı içine düşmelerini beklemiyorum çünkü bu olayın temelinde  Allah(c.c) rızası vardır. Allah(c.c) ve Peygamber sevgisi ile çoşan kalpler asla  para  kazanma gibi  bir çirkinliği düşünemezler.  Bilindiği üzere Hac  Rahman ve Rahim olan Allah (c.c) ın devetine kulların icabetidir , ümre ise hac sonrası duyulan özlemlerin giderilmesidir. Bu denli ulvi bir konuda herhalde çıkar kavramı asla düşünülemez. Allah(c.c) dostları bunu seve seve yaparlar. Bu kuruluşlar da  Allah(c.c) rızası için orada para karşılığı olmadan hizmet edecek  kişileri bulacaktır. Kar oranı olmaksızın yapılan birhizmet ne kadar önemlidir.

Bilindiği üzere ülkemiz Müslüman bir ülke. Bu denli önemli bir konuda ,inanıyorumki şu an hepiniz ürpermiş durumdasınız  Allah(c.c) için, Kainatı Yaradan tek güç için,  ” Senin gücünden Sana sığınırım” diye tüm kullarının secde etttiği gücün sahibi için , ellerin semaya açıldığı birkonuda  para denen kavram Allah(c.c) sevgisini önüne geçebilir mi?

Para kavramının düşünülmediği , sadece Allah(c.c) rızası öne alındığı  bir hizmette bugün kutsal toprakların özlemi ile yanan kullarada yol açılmasına vesile olmaz mıyız?

Bu çerçevede Müslüman bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığımıza düşen görev bu konunun sadece Allah(c.c) sevgisi için yapıldığının ispatı için artık tüm görevlilere para verilmesinden vazgeçmelidir.  Biliriz ki Allah(c.c) huzurunda paranın değil takvanın önemi vardır.  Gerek Diyanet İşleri Başkanlığımıza gerekse de tüm inananlara düşen zor görev  para mı , Allah (c.c) sevgisi mi. Allah sevgisi ise bu kutsal görev için para olmamalı.

Dostlar ” Unutmayın ki  Allah (c.c) ın sınama dünyasındayız.” Sözün bittiği yerdeyiz. Ya “nefis”diyeceğiz  yada ” ALLAHUEKBER” diyerek secdeye gideceğiz. Zor olan andasınız. “ALLAH(c.c) hepinizin yardımcısı olsun”

www.selcukefendi.com sayfasında yayınlanmıştır

 
Toplam blog
: 81
: 1191
Kayıt tarihi
: 13.02.11
 
 

Ben kimim? Ben 55 yaşında hekimlik sanatını icra eden bir kişiyim. Adım Selçuk Şensöz. Bugün için..