Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
İzmir
 

Diyanet kafayı İzmir'e taktı. Şimdi de : "Flört" soruluyor !!

Diyanet kafayı İzmir'e taktı. Şimdi de : "Flört" soruluyor !!
 

Diyanet İşleri, İzmir’e kafayı  niye taktı?  Başbakanın dümen suyundan gitmekle dini, siyasete alet ederek. Başbakan gibi suç işlediğinin farkında değil mi? Benim dinim, dini bütünlüğüm senden mi sorulur? Biz din devleti miyiz? Başka işin yok mu senin?!

İstatistik Genel Müdürlüğü soruyor sualleri. Sordurtan da Diyanet.  Oldu olacak, bir  “din  Ölçer”aleti icat edin de bu suallerden kurtulun bre. Can sıkıyorsunuz. İnsanı aptal yerine koyuyorsunuz.

Hele hele sizler, kolları “gavur İzmir imajı ile sıvayıp, iyilik dağıtan melekler pozunu bırakın. Ellerinizi İzmir’in üzerinden çekiniz. Ve de sizler, İzmir’e kırban alasınız. Taşıma su ile de  İzmirlilerin aguşuna, iman akıtamazsınız.

Diyanet İşleri Başkanı’nın “İzmir’in farklı bir dindarlığı var,bu dindarlığın irfana ihtiyacı var” cümlesinin akisleri devam ederken, şimdi de aynı Diyanet’in, TÜİK’e bir  “sondaj anketi” sipariş ederek İzmir’i dindarlık testine tabi tutması tepkilere yol açtı. Hele  bir nefes alın biyo!

Kendinizi ne kadar dindar hissediyorsunuz?",

Namazları  hangi sıklıkla kılarsınız?",

Haftada ortalama kaç vakit namazınızı camide ya da mescitte cemaatle kılarsınız?",

Dışarı çıkarken başınızı örter misiniz?"  diye sordu. 

 Anketin ilginç soruları arasında, "Hangi dine mensupsunuz?", "Hangi mezhebe göre amel edersiniz?", "Dini kaynağınızın bilgisi nedir?", "Din bilgilerinizi nasıl geliştiriyorsunuz?", "Bunun için sizi kim teşvik ediyor?", "Kendinizi ne kadar dindar hissediyorsunuz?", "Namazları ne sıklıkla kılarsınız?", "Namazınızı camide, ya da mescitte cemaatle kılarsınız?", "Dışarı çıkarken başınızı örter misiniz?", "Kuran-ı Kerim'i Arapça okumayı biliyor musunuz?", "Kuran-ı Kerim'i Arapça öğrenmek istiyor musunuz?" yer aldı.

FLÖRTÜNÜZÜ DE SORDULAR: Daha bitmedi. Flörtünüzü de sorarak bu halin, dine uygunluğunu sordular. Ve  eklediler, “evlenmeden önce flör uygun mu?” diyerekten. Sanırsınız ki Suudi Arabistan veya Katar'a, petrol işçisi alınıyor, testten geçiriliyor.. Görülen manzara bu!

Örft ki, ölem !

 OYUNU VERİRKEN: Ankette, denekten bazı konularda görüşlere açıklık getirildi, Mesela: "Günah işlediğimde pişman olurum", "İbadetlerimi yerine getiremediğimde huzursuz olurum", "Misafir ağırlarken bayanlar ve erkeklerin aynı ortamda bulunmamasını tercih ederim", "Hayatımı dinin emirlerine göre şekillendiririm", ", "Dini grup ve cemaatler yararlıdır", "Herkes dini bir grup ya da cemaate mensup olmalıdır", "Dini grup ve cemaatler yasaklanmalıdır", "Dini grup ve cemaatler desteklenmelidir", "Oy verirken adayın dindar olup olmadığını önemsemem” gibi gibi.

N’OLUYORUZ?  Görüyorsunuz değil mi?.  İnsanın özeline giriliyor. İbadet  insanın özeli değil midir? Seccademi sererim, sermem.  Kapalı kapılar arkasında ne varsa, var. Sana ne? Ne hakla beynimi yıkarsın. “Sen itfaiyeci misin bre!”

CHP M. Vekili, eski Müftü İhsan Özkes, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın  sordurduğu anket için, için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. “Bu anket işi doğru mu?”diye. İlahi eski müftü. Sen de bir alemsin hani. Bütün eskisi yenisi, müftüler niye böyle saf oluyoru?

KESTANE PAZARI İRFANI:  CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler,  “AKP 10 yıldır dini siyasete alet ediyor. Takiyecilik ve iki yüzlülük bunlarda, diye ekleyerek devamla:  ‘Kestane Pazarı irfanı’ almış müftüyü atamayı marifet sayması son adımlar. Ne var ki İzmir irfanın ne olduğunu çok iyi bilir. İrfan, en derinden tanrıyı tanımak demektir.” Dedi.

 İZMİR’İ  TESLİM  ALMAK  İSTİYORLAR
CHP İzmir M. Vekili Alaattin Yüksel de, AKP, “Bir türlü dönüştüremedikleri İzmir’i, nasıl beceririz de kendi kafamıza uygun bir yer haline getiririz diye düşünüyorlar. Seçimle alamadıkları İzmir’i, fetihçi bir anlayışla, , fethetmek istiyorlar” dedi.

TÜRKİYE’DE TEK ÖRNEK: İzmir K.Yakadaki Gazi M.Kemal Paşa Camisi, onların yüzüne bir tokat gibi patlayarak geceleri de  “Ata’nın imzasıyle birlikte”  Türkiye’de bir ilki teşkil ederek  gece ve gündüz  aydınlığını ve cüssesini, herkeslere göstererek ispatlıyor.

Atatürk ve eserlerini, din sömürüsü ve bezirganlığı yaparaktan fayda umanların başına, Atatürk’ün camisi büyüklüğünde taş düşsün bre!

Ne mutlu Türk’üm diyene !

  

 
  

  

 

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..