Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Diyanetin ay hesabı doğru mu?

Diyanetin ay hesabı doğru mu?
 

Ramazan ayı başlangıcında inanan insanların kafalarını karıştıracak gelişmeler oldu. Türkiye' de oruca başlandığı gün İran ve Suudi Arabistan açıklama yaptı." Biz ayı görmedik"Bu nedenle bir gün sonra Oruca başladılar. Her iki ülke bizden uzak ülkeler değil. Amerika Kıtasında olsa bir nebze diyeceğiz. İslam ülkelerinde zaman zaman rastlanan ve Hıristiyan ve Musevi toplumuna anlatamayacağımız bir durum oluştu. İslami açıdan biri yanlıştı.

Ramazan ayı boyunca bu kafama takıldı ve zaman zaman bu konu medyada da gündeme geldi. Ramazan ayı başlangıcında ayın doğuşunu balkonumdan izleme fırsatı bulduğum için bayram süresince yine aya baktım. Bugün Bayramın üçüncü günü bitti. Akşam ezanı okundu ve ben dün gece olduğu gibi balkona çıktım ve ayı gördüm. Dün ne balkonumdan nede saat 21.00 sularında dün gece dışarı çıktığımda geniş alanda baktığımda ayı göremedim. Bu gece ise gerek ezan sonrası gerekse de  benzer saatlerde  dışarı çıktığımda  ayı gördüm. Balkonda iken çekebildiğim  kadarı ile  fotoğraf çektim. Çeşitli büyütmeler de çekilmiştir. Bu kişileri yanıltmasın. Editörya  tümünü yayınlarsa sizde göreceksiniz .

Burada detaya girmeden İslami bir hatırlatmayı yapayım ki herkesin kafası berrak olsun. Cuma gecesi dediğimiz zaman Perşembe gününün gecesini anlarız. Çünkü İslami bazda  gün bitimi akşam ezanıyla bitmiştir. Artık ertesi gün başlar.  Perşembe günü akşam ezanından sonra artık Cuma gecesine girmişizdir ve ertesi gün Cuma günüdür. Yani toplanma günüdür ve öğle ezanında toplanma zamanıdır.

Gelelim bu güne. Bugün bayramın üçüncü günü bitmiş ve artık bayramla beraber  akşam ezanı sonrası  dördüncü  güne başlamış durumdayız. Ben uzman değilim fakat Allah(c.c) ın verdiği aklı da kullanmak durumundayım. Lütfen resimlere gerek siz gerekse de  bilim adamları bakmalıdır.  Üçüncü gün  sonuna veya dördüncü gün başlangıcına benziyor mu ? Çünkü biliyoruz ki  14 günde dolunay yedinci günde yarım ay olacaktır. Resimdeki görüntü görebildiğim maksimal ikinci gün sonunu gösterir.  Buda İran ve Suudi Arabistan hesabının doğruluğunu gösterir. Onlar hicri takvimi direkt ayı gözleyerek izlemektedirler.  Ülkemde yapılan nedir. 8-10 ay önceden takvimler basılır ve  aylar nettir. Allah(c.c)ın  hata yapmayacağı kesindir fakat kul hata yapar. İşte kul hatası burada barizdir. Zamanı kul belirlemez, zamanı Allah(c.c) belirler. Diyanet aya bakma zorunluluğundadır. Burada bilim adamları detaylı açıklama yapma durumundadırlar. Çünkü artık insanların vebali vardır ve bu vebal ağırdır.

Burada önemli olan nedir  diyenleriniz olacaktır. Bunu açıklamaya çalışayım. İki nokta önemlidir. Biri bin aydan hayırlı olan Ramazanın 27 gecesi olduğu inanılan gece ki kadir gecesi  bir gün önce Diyanet hesabı ile kutlanmış olur.Gerçek inanan aslında her gecesini Kadir bilendir ama bu konuya girmek istemiyorum.  Fakat daha önemlisi oruçlu olunması gereken günde Bayram kutlaması yapılması ise vebalin en büyük kısmını oluşturur ki  bu vebali Diyanette kaldıramaz. Diyanetin direkt bağlı bulunduğu Başbakanlıkta kaldıramaz. Çünkü hesap Allah(c.c) katındadır. Bilim adamlarına çok büyük sorumluluk düşmektedir.  Gerçeği ortaya koymak onlara düşmektedir. Resimler ortadadır. Görüntü İran'ı ve Suudi Arabistan'ı haklı çıkarır tarzdadır.Ülkemde yanılgı olmuşsa kullun kula zulü gerçekleşmiş olur ki  buda belirli makamda oturan insanların istifasına kadar gitmelidir.  Kul hakkı İslamiyette Allah(c.c)a kulluğun arkasındaki en önemli konudur.

Gerek bilim adamları gerekse de bu konuda yetkililer en detayına kadar açıklama yapmalıdır. Yalnız bu kişiler şu gerçeği unutmamalıdırlar "bu açıklamanın asıl hesabı mahşerde verilecektir"   Biliriz ki Allah(c.c) aşikar olanı da gizli olanı da  bilen,  gerçeğin tek  sahibidir. Esen kalın...

 
Toplam blog
: 81
: 1191
Kayıt tarihi
: 13.02.11
 
 

Ben kimim? Ben 55 yaşında hekimlik sanatını icra eden bir kişiyim. Adım Selçuk Şensöz. Bugün için..