Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Diyarbakır, Galatasaray ve Federasyon Üçgeni..

Diyarbakır, Galatasaray ve Federasyon Üçgeni..
 

Diyarbakır, Galatasaray ve Federasyon Üçgeni..


Spor gündemini sarsan 2 olaydan ilkinin cezası açıklandı. Tribünden aşağıya atılan taraftar için Galatasaray Klübü'ne para cezası verildi. Biliyorsunuz bu olay kayıtlara "münferit" adı altında yazıldı.

Hafızamızı çalıştırırsak 2005 yılında Beşiktaş tribünün de 2 genç arasında yaşanan olayda Cihat Aktaş isimli taraftar öldürülmüş ve ulusal medyamızda İnönü Stadı'nın adı "Ölüm Stadı"na çıkmıştı. Ancak bu olay kayıtlara münferit bir olay geçmemişti. Ve Beşiktaş'a 3 maç seyircisiz oynama cezası gelmişti. Bundan 2 yıl öncesi de buna benzer bir olay Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda meydana gelmişti. Staddaki olayda Fenerbahçe taraftarları arasında çıkan kavgada şahıslardan teki silah çekmiş ama buna rağmen Fenerbahçe ciddi bir ceza almamış para cezası ile kurtarmıştı. Bir de Aziz Yıldırım'ın güvenlik zaafiyeti var sorumlu biz değiliz tarzı açıklaması enteresan boyutlara getirmişti bu olayı.

Oysa önceki sene Beşiktaş'ın başına gelen olaydan hiç bir farkı yoktu bu durumun (ölümden başka) ve birine 3 maç seyircisiz verilirken diğerinin üstü örtülüyordu. İşte bunun bir benzeri de bu hafta yaşandı ve Galatasaray'da tıpkı Fenerbahçe gibi "Madem ölüm yok o zaman kapatma da yok" denir gibi ucuz atlattı. Bunda bir haftadır medyamızda düzenli ve sistemli bir şekilde Galatasaray'ın sahasının kapanmamasının gerektiğini anlatan basınımızın payı çok büyüktü. Aynı şekilde basınımız bir konuda daha ısrarla yandaş olmaya çalıştıkları bir olay var. Diyarbakırspor mevzusu.. Biliyorsunuz Diyarbakırspor taraftarı Bursa maçını oynatmadı. Sahaya atılan taşlar yüzünden maç tatil edildi ve Bursaspor hükmen 3-0 galip edildi. Cuma günü de Büyükşehir maçı ile ilgili bir karar çıkacak. Ve bu kararda hükmen olursa Diyarbakırspor küme düşürülecek.

Peki böyle bir karar çıkar mı? Basınından tutalım valisine başbakanına kadar herkes böyle bir kararın çıkmamasını söylüyor hatta İstanbul valimiz abartıp suçu hakeme atıyor. Doğru ya ne gereği var içeri kaçmanın orda dayak yemek gerekmez mi? İşte böyle kritik bir sürece imza atacak federasyon. Geçen seneye gidersek Trabzon-Sivas maçının bitimine 20 saniye kala Trabzon seyircisi sahaya girdi ve 1-0 önde olmalarına karşın hakem maçı tatil etti daha sonra da federasyon maçı 3-0 Sivas aleyhine tescil etti. Aynı şekilde bu sene Pendik-Sakarya maçında da tribün olayları nedeniyle maç tatil edildi ve Pendik maçı 3-0 kazanmış oldu. Yani bu olayların daha kötüsünün olduğu Büyükşehir-Diyarbakır maçı da hükmen 3-0 tescil edilecek mi acaba? Ben şahsi kanaatime göre kesinlikle inanmıyorum. Sonucun ya 1-0 olarak ilan edileceğini veya kalan yerden tekrardan oynatılarak devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü bu olay artık siyasi bir karmaşa içerisine girdi.

Açılım muhabbetlerinin döndüğü şu günlerde federasyon bu riske giremez. Bir de bütün medyada Diyarbakırspor kanadına girmişken hiç böyle bir karar çıkmaz. Ayrıca düşerse Diyarbakırspor bütün maçları mağlup sayılacak ve ortada Beşiktaş ile Fenerbahçe'ye ekstradan gelecek bir 2 puan olacak. Bu da ligin üstünü iyice kızıştırır. Şimdi bir tarafta Diyarbakırspor'un düşmesini isteyip 2 puan gelmesini isteyen Fenerbahçe ve Beşiktaş lobisi, diğer tarafta Diyarbakır'ı düşmesin de rakiplerimize puan gelmesin içerisinde olan Galatasaray ve Levent Kızıllı Bursaspor lobisi. Bakalım hangisi daha güçlü.. Saygılar...

 
Toplam blog
: 16
: 1672
Kayıt tarihi
: 18.04.09
 
 

Kütahya Meslek Yüksekokul Mezunuyum. Şuan işsizim. İlgi alanlarım genelde Beşiktaşla ilgilidir. Spor..