Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Diyarbakır halkı Gaffar Okkan sevgisiyle birleşmiştir

Diyarbakır halkı Gaffar Okkan sevgisiyle birleşmiştir
 

milliyet.com.tr


Adı bile tartışma konusu olan bir süreci yaşıyoruz. Kimilerine göre "Güneydoğu" kimilerine göre "Kürt" sorunu; bazılarınca "Açılım" bazılarınca "Demokrasi" paketi... Belki "sorunu sorun etmeden", "unutulan" bazı gerçekleri anımsayarak da çözüme katkı sağlanabilir.

Gaffar Okkan, çok iyi öğrenim görmüş, Cumhuriyet'in ilkelerine bağlı, demokrat bir emniyet müdürü olarak Diyarbakır'da başarıyla görev yaptı. Bir elim suikastle aramızdan ayrıldı. O, halkla bütünleşme, koca bir kenti ortak barışçıl gelişme hedeflerinde birleştirme gibi hasletleri ortaya koydu; her kesimden insanlarla iletişime ve etkili yönetişime büyük önem verdi.

Okkan, halkı bağrına bastı, halk da onu sevgi ve saygı halesine aldı; sonuçta her gerçek ilerici gibi karanlık bir tertiple aramızdan koparılırken, bu defa Türkiye onu belleğine yazdı.

Onu seven, onu sayan, ona inanan, ona güvenen Diyarbakır halkı, dün de aynı halktı bugün de aynı halk.

Ne yazık ki, bir yandan devlet gücünü kötüye kullananların tortuları, diğer yanda, kendilerini besleyen ağalık düzeninin insanları ezmesi üzerinden bölücülük siyaseti yapanların etkileri, bizi istenmeyen tartışmaların girdabına sürükledi.

Ali Emirileri, Ziya Gökalpleri, Süleyman Nazifleri, Orhan Asenaları, Baykal Saranları ve daha nicelerini yetiştirmiş ve ortak Anadolu uygarlığımıza büyük katkı yapmış Güneydoğu yöremiz ve hepimiz üzerinde hesapları olan emperyalistlerin de tasallutlarına yer yer maruz kalmaktayız.

Ülkemiz genelinde demokrasi ve insan haklarını geliştirecek iyi niyetli adımları ve ekonomik gelişmemize ivme katacak çabalara büyük önem vermemiz gereğini bir yana koyarak, son günlerdeki bilinen deyimiyle sorunlara "çözüm" aranıyorsa,

bunun bir ayağı toprak reformu, diğer ayağı eğitim/sanayi yatırımları ve diğer bir sacayağı da deyim yerindeyse Gaffar Okkan benzeri yönetim anlayışlarında aransa daha evladır...

Gaffar Okkan'ı rahmetle, saygıyla anarak ...

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..