Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Diyarbakır kimin, hepimiz Hocalılıyız

Hainlik aleni oldu. DTP Diyarbakır il başkanı “ Musul’a Türkiye saldırırsa, bu saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış sayarız” diyebilecek kadar kendini başka bir ülkenin adamı sayıyor, ve şimdiye kadar edilmiş en bölücü sözü ediyor. Belki DTP nin ana felsefesi bu, belki DTP bu ülkenin partisi değil, Barzani ve Talabani’nin partisi.

Bu durumlara niye geldik? İnsan hakları adına mı, AB sevdasına mı, Amerika’nın isteği ile mi? Bu durum karşısında neden büyük medya sessiz kalıyor, sadece bir kez haberi verip çekiliyor? Milli Güvenlik Kurulunda yapılan görüşmelerde gösterilen filmde PKK nın kuzey Irak’ta nasıl motorize olduğu gösterildi. Her nedense bu filmin gösterilmesi sayın Başbakan tarafından vatan hainliğine eşdeğer gösterildiyse de, halk olarak bizim kimlerle görüşülmesi, görüşülürken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anladık.

Yıllardır yaşadığı ülkeye hainlik eden terörist örgüt ve liderinin çabalarına rağmen, bizler , bu ülkede yaşayan insanlar birbirimize kin güderek, çatışmalara girmedik. Ama DTP Diyarbakır belediye başkanı, il başkanı aracılığı ile durumu vahim hale getirmek için ellerinden geleni yapar oldular.

AKP’nin ekonomik stabilizasyon dışında görünen hiçbir başarısı ve kendiliklerinden ortaya koyduğu bir yenilik yokken, anketlerde birinci çıkması ve bundan sonraki beş yıl için ülkemi idare edecek olması bana hiç normal gelmiyor. Biz nasıl maniple ediliyoruz ki, bunca işsizlik, bunca yoksulluk, bunca büyük şehir kapkaççılığı varken ve bu olumsuzluklar AKP döneminde artmışken, vatandaş hala AKP’ye teveccüh gösteriyor. Bu işin içinde ne var? DYP ve CHP niçin sessiz? Niçin bu kadar olumsuzluk varken ekonomik bir proje üretemiyorlar. Tüm bunları bir yana bırakıp, Ağar “düz ovaya inip siyaset yapsınlar” diyor, niye CHP yalnızca 301 e kafasını taktı. Ortada bizim anlamadığımız oyunlar dönüyorsa bunu halka anlatmak görevi muhalefetindir.

Petrol kanunu çıkıyor muhalefet yeri yerinden oynatmıyor. Oysa 68 lerin CHP si böyle bir yasa için Demirel’in deyimiyle “gök kubbeyi”hükümetin başına geçirirdi. Ağar’ın teröristlere dağdan inin siyaset yapın diyeceğini aklımızdan geçirmezdik. Zaten DTP o siyaseti yapıyor. Dağdan inenlerin neredeyse partisi de hazır, çünkü DTP başkanı il başkanının sözü için elini bile oynatmadı.


O hain kafalı DTP il başkanı, Saddam’ın katliamından kaçan yüzbin Irak Kürdüne hangi ülkenin kucak açtığını unutup neler söylüyor veya söyleyebiliyor. Bu düşüncenin düşünce özgürlüğü ile bağdaştığını hiçbir ülke söyleyemez, her ülke bu hainliklere karşı kendisini korur. Fakat görün bu il başkanı yakında hapisten çıkacaktır.Urfa’da çekilen “yaralı yürek” adlı dizinin setine yapılan saldırı da manidardır. Güneydoğu feodalleri rahatsız oldular, onların halkı nasıl böcek ve kurtçuk gibi gördükleri töre adına ne ahlaksızlıklar yaptıkları ortaya çıkınca ve belki de Urfalı kızlar, güneydoğulu kızlar bu dizileri seyredip hayatı sorgulamaya başlayınca, saltanatların sallandığını gördüler. Bunun üzerine Urfa kötü göetriliyor bahanesi ile dizinin çekimini engellemeye çalışmak için tuttukları adamları sete saldırttılar.

Yaralı yürek dizisi töre faciasını en çarpıcı biçimde veren bir dizi, “sıla” gibi magazinsel bir dizi değil.Seyretmenizi öneririm, Vildan Atasever oyunculuğun zirvesinde.

Başbakan yine YÖK’le bir tartışma çıkardı, bu tartışma acaba gündemi sapıtmak için bir taktik mi?

Ermenilerin Azerbaycan’ın bir kısmını işgal etmeleri sırasında Hocalı’da yaptığı soykırım için bu ülkenin siyasetçilerinin sert ve anlamlı tepkilerini, sözlerini görmekte de zorlandım. Soykırımın alası sınırlarımızdaki soydaşlarımıza yapılmış, Almanya’da yüz kişi toplanmış sadece. Siyasi partilerimizin yüz binlerce kişiyi örgütlemesi mümkündü. Hem ülkemde, hem Avrupa’da “hepimiz Azeri’yiz, hepimiz Hocalı hemşehrisiyiz” diye yürünebilirdi. Yapamadık yapamıyoruz, YÖK’e çatmak daha kolay geliyor. İçimizdeki hain ise kendini başka ülkenin adamı gibi görerek beyanat veriyor. Eğer 1915 yılında bazı ölüm olayları olmuşsa, tarihçiler o dönemdeki Kürt asıllı Osmanlıların da dosyasını açmalılar. Fırsattan istifade birilerinin mallarına el koymak için kimler yanlışlık yapmış bir öğrenelim. Osmanlı devletinin yapmadığı şeyi nasıl Osmanlıya ihale ediyorlar bir anlayalım. Ermenilerin Ruslarla bir olarak ne kadar Türkü katlettiğini öğrenelim, benim ailemde de Ermeniler tarafından öldürülmüş insanlar var. Eşimin büyük dedesinin oğlunu süngüye takarak parasını istemiş Ermeniler , ve büyük dede parasını vermiş ve kalp krizi geçirerek ölmüş. Bu olay Erzurum’da olmuş. Hepimizin buna benzer öyküsü vardır, ama hiçbir zaman biz Ermenileri düşman görerek yaşamadık, benim değerli Ermeni arkadaşlarım ile bu ülkenin insanı olarak yaşar, eğlenir ve endişeleniriz, sevinme zamanlarında seviniriz.

Hocalı’da katledilen Azeri kardeşlerimizin yeri Cennet olsun. Azerbaycan yönetiminin aleyhimize cereyan eden bazı olaylar karşısında sessiz kalması, bizim Azeri kardeşlerimizin acısını paylaşmamızı engellemez.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..