Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Diyarbakır mitingi

Diyarbakır mitingi
 

Diyarbakır'da miting yapılınca herkes ''Barış geliyor'' diye seviniyordu. Gerekçe olarak ise hiç bir şekilde şehit vermediğimiz öte yandan da Pkk'nın da kayıp vermediği tartışılıyordu. Arada ise Ahmet Kaya'nın arkasına sığınıp çatal yediği geceye vurgular yapılıyordu. Bazıları günah çıkarıyordu, bazıları ise öyle konuşuyordu.

 

***

 

Diyarbakır mitingine katılacaklar listesine ilk baktığımız zaman herkes şaşırmıştı zira Şivan Perver ve Barzani konuktu. 

 

Barzani dediğimiz adam hayali kürt devleti haritası çizmiş, vakti zamanında Türk askerine ateş açmış bir şahıstır. E tabi bunları sineye çeken halkın balık hafızalığı tutmuş, ses etmemişti. İktidar, Barzani ile 2007 senesinde takışmış, onu muhattap almadığımızı söylemişti. Geçen sene iktidar partisinin genel kuruluna katılmış yine açılım hakkında barış dolu mesajlar verilmişti.

 

***

 

Öte yandan sürgünde olan Şivan Perver'in de mitinge katılacağını haber alınca iyice meraklanmıştık. Çünkü bilindiği gibi kendisi sözde barışın şarkıları yerine daha farklı şarkılar seslendirmiş, bölücü unsurların kalbinde taht kurmuştur. Şarkılarından ziyade ''Apo ve Pkk özgürlük savaşçısı, katil terörist Türk devletidir'' deme cürretini göstermiştir. Şarkılarında da bunu desteklemiştir. 

 

Örneğin…

 

''insanlık istemiyorlar

saldırın ve tutun

kemiklerini kırın

o pislik iğrençleri

içimizden çıkartın'' 

 

***

 

Başbakanımız ise ''Terör örgütüyle konuşan'' olayından sonra ''af'' mevzusunua kadar gelmiştir mevzu. Sözde barış için toplanılan adamlara bakılınca niyet belli oluyor gibi. Nitekim mitingin yapıldığı Diyarbakır'ın BOP'un merkezi olacağını hatırlatmak isterim. Ayrıca Misak-ı Milli sınırlarını ''Kürdistan'' diye selamlayan başbakana sahibiz. Sebebi de Irak anayasasında yer almasıymış. 10 sene önce bunlar söylenecek deselerdi insanlar neticesiyle bile gülmezdi. Hayaldi gerçek oldu bir nevi! Bizim ''dönemlik'' basınımız sizce ne yaptı? Elbette alkışladı.

 

***

 

Ayrıca anlamadığım bir konu daha var…

 

Bu ülkede Kürt meselesi adı altında ortaya atılan sorunun çözümü için neden sadece bölücü kitle tercih ediliyor? Yani, hem Kürt olup hem de bölücü kitlede yer almayan vatandaşın konuşma hakkı yok mu? İşte bu yüzden bu süreci başından beri samimi bulmuyorum, bulmayacağım. Kürt meselesi tartışıldığında hep Apo, dağ endeksli gitti. Hiç bir zaman normal Kürtler ele alınmadı, tartışılmadı. Bu samimiyetsizliğin daniskasıdır ötesi yoktur! Eğer bir işe kalkışıyorsan bütünüyle ele al. Oy kaygısı gütmeden, milletin çıkarını düşünerek…

 

***

 

Uzayıp gider bu mesele…

 

Paşalar içerdeyken,

 

Ulusal değerler tek tek ayaklar altına alınıyorken,

 

2002'de sıfıra inen terör 2013 senesinde silahlı olmasa bile siyasal olarak tavan yapıyorken,

 

Sanırım megri diyenlerin kaval sesi biraz mübah bize !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..