Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Diyarbakır spor-Fenerbahçe maçında spor açılımı!

Diyarbakır spor-Fenerbahçe maçında spor açılımı!
 

BU DA SPORDAKİ AÇILIMIMIZ!


Sayın Mustafa Denizli’nin kargalarla ilgili söylemi gibi (Kargalar ikiye ayrılır, birisi Leş Kargası, diğeri de Kılavuz Karga!) inşaat mevsimi de ikiye ayrılır.

Çok sıcak bölgelerde, yazın inşaat yasaklanır. Bahar ayları ve kış aylarında inşaata devam edilir.

Soğuk bölgelerde (ülkemizde Erzurum, Kars, Ağrı…) kışın aşırı soğuk olduğu için inşaat yapılmaz.

Sıcak bölgelerde yapılması zorunlu bir inşaat varsa, günde birkaç kere dökülen beton sulanır. Amaç betonun aşırı sıcaktan kuruyup dağılmasını önlemektir.

İçinizden bu bir spor yazısı, inşaatla ne alakası var dediğinizi duyar gibi oluyorum!

Evet, bu bir spor yazısı! Aslında inşaatla bir ilgisi olmamalı. Ancak: Diyarbakır - Fenerbahçe maçında, önce içi ne dolu olduğu pek belli olmayan pet şişeler sahaya atıldı. Sonra serinleyen futbolcuların ısınmaları(!) için üzerlerine çakmaklar atıldı. Arkasından da dökülen betonların kalite kontrolünün yapılması(!) için, sahadaki oyunculara servis yapıldı.

Oyuncular kendilerine kalite kontrolü(!) için gönderilen beton parçalarını ve her türlü malzemeyi, sahada her şeyden sorumlu olması gereken Orta Hakeme verdiler! O da kendisinden ziyade, maç dâhil her türlü eylemin sorumlusu olarak gördüğü 4. hakem Bünyamin Gezer’e gitmelerini sağlık verdi. Bünyamin Gezer, hakemliğin dışında, soy isimi gibi gezmekle meşgul olduğundan olsa gerek, kendisine verilen Beton parçaları, inşaat(!) taşı, harç suyu ve kabı gibi bilumum malzemeyi elinin tersi ile iterek, gezmelerine devam etti.

Seyircilerin bu malzeme açılımından(!) sonra Diyarbakır sporlu oyuncularda açılıma girişip, Fenerbahçeli futbolcular için her türlü eylemi gerçekleştirdiler! Fenerbahçeli oyuncular itiraz edecek oldular. Hemen anında kartla cezalandırılarak ağızlarının paylarını aldılar!

Bunca açılım ve saçılımın içinde, sen kalk Diyarbakır spor gibi açılımın en güzide kulübünün oyuncularına yaptıkları fauller için kart iste. Al sana kart!..

Gelelim oyuna;

Bildiğiniz gibi Fenerbahçe lige ve Avrupa'ya iyi bir başlangıç yaptı.

Daum’lu F.Bahçe, her geçen gün oyun karakterini oturtmaya başladı.

Diyarbakır spor-Fenerbahçe maçı yukarıda anlattığımız baskılar ile başladı. Sanki Fenerbahçe kaybolmuştu! Bu arada Bilica’nın hatasından kaynaklanan bir pozisyonda, topu kalesinde gördü. Fenerbahçe halen uyanmamış, sahaya atılan su şişelerindeki su ile üzerlerine atılan betonu harç yapmakla(!) meşguldü. İlk yarının sonlarına doğru nefis bir atak ile enfes bir gol atıp beraberliği yakaladı. Atılan bu gol ikinci yarıda oynanacak futbolun sinyalini verir gibiydi…

İkinci yarıya F.Bahçe, çok hızlı başladı. Bu yarıda hem tecrübe hem de kondisyon farkı ön plana çıktı. Tabi bu arada Diyarbakır spor da korkarak geri çekilince Kazım'ın harika golü geldi ve F.Bahçe 2-1 öne geçti. 70'teki Semih'in penaltı golü Fenerbahçe’yi iyice rahatlattı. Tabi direklerden dönenleri söylemeye gerek yok!

Maçın genel özeti kendisini ikinci yarıda gösterdi. Kısacası F.Bahçe, ikinci yarıda oynatan değil, oynayan oldu ve rakibini yaptığı paslaşmalarla adeta dağıttı.

Maç bitti, herkes evine gideceği yerde, Diyarbakır spor taraftarları önüne gelene saldırdılar. Fenerbahçeli futbolcular, bırakın stadı terk etmeyi, soyunma odalarına bile gidemeyip, bir saatten fazla sahanın ortasında(Santrada) bekleştiler. Allahtan hava sıcakta, sporcuların üzerlerindeki terlerinin kuruması fazla bir şey ifade etmedi.

Evet, açılımda gelinen nokta; dün akşam bir spor müsabakasının sonunda kendisini gösterdi!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..