Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Diyarbakırspor ligden çekilsin mi?

Diyarbakırspor ligden çekilsin mi?
 

Futbol mu kavgamı


Diyarbakırspor’un başına gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Birçok futbol maçında terörist muamelesi gören Diyarbakırspor taraftarları ve yöneticileriyle patlama noktasına geldi. Diyarbakır başkanı Çetin Sümer ligden çekilebileceklerini ifade etti.

Şimdi vaka bu ve masaya taşınmak üzere federasyon görüşmek üzere yöneticileri İstanbul’a davet etti. Bursa'da neler oldu? Neden oldu? Taraftarların birbirlerine yaptıkları hakaretler sandalye söküp fırlatmalara neden olan elektrik neydi?

Sadece Bursa değil son zamanlarda güzide takımımız Diyarbakıspor’a reva görülen bu haksızlık niçin yapılmakta? Bunları olayın altında yatan, üstünde yatan sebepler olarak değil de yüzeysel olarak bile bakmak kıvılcımın sebebini gözler önüne serer. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değil garip gelecek fakat ne hakaret eden ne sandalye atanlarda kabahat yok. Hırsızın hiç mi suçu yok diyeceksiniz tabi ki var fakat olayların bu noktaya taşınmasındaki en büyük neden Diyarbakır taraftarlarının arasına sızan provakatörlerden başkası değil. Bunu her maçta yapıyorlar tahrik ederek insanları karşı karşıya getirmek terörizmin ekmeğine yağ sürmekte..

Hele hele kendi kardeşine pkk dışarı diye bağıranlar Diyarbakırspor ve camiasını alenen terörün kucağına itmekte, bu ne vatanseverlik ne bayrak severlik sadece taraftar kafilesi arasına sızmış teröristler bin tane taraftar arasında beş tane provakatör olsa olanları söylemeye gerek bile yok. İşte ortada..

Başkan Çetin Sümer’in garip açıklamasına göre maç mhp nin takımıyla apo’nun takımı arasında oynanmış sanki!... Öyle buyurmuş beyefendi vah ki vah önce çamur attığı mhp camiasından özür dilemeli başkan böyle bir çamur attığı için. Bu düpedüz hakarettir.

Bu olaylar göstermiştir ki spor birleştirici değil aksine ayrıştırıcı bir havaya büründürülmek istenmektedir. Ne zaman Diyarbakır taraftarı diğer taraftarlarla beraber ayyıldızlı bayrak sallar bu olaylar o zaman biter, ne zaman Diyarbakır taraftarı arasına sızan ve pkk paçavrası sallanmasını engellerler o zaman olaylar olmaz.

Ceza alacak Bursaspor’a da yazıktır. Dışlanmak istenen Diyarbakırspor’a yapılanlarda yazıktır. Nerde kameralar? Nerde güvenlik? Nerede provakatörler?Öyle görülüyor ki bu olaylar önlem alınmazsa daha da büyüyecek.. Yoksa bu gidişle birileri sisili havadan faydalanıp doğuda lig kurulmasını önerecek cesareti bile bulacaklar kendilerinde bu da terörün, bölünmüşlüğün ekmeğine yağ sürecek.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..