Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Diyarbakırspor-Trabzonspor maç öncesi yorum

Diyarbakırspor-Trabzonspor maç öncesi yorum
 

Diyarbakırspor büyüklerle içeride oynarken çok iyi başlayıp çok kötü bitiriyordu. Oyunlarda, ilk yarıların ilk bölümü Diyarbakırspor, ikinci bölümü büyükler etkin olmuş, soyunma odasına beraberlikle girilmiş, ikinci yarılarda ise büyükler oyunu koparmıştı. Bu maç da benzer seyredebilir.

Tjikuzu’nun varlığı takımı güçlendirmeyle birlikte, takımın mevcut karakterini beslemiş olabilir. Tjikuzu Trabzonspor’da oynadığı nadir birkaç maçta oyunun devamında oyundan düşmesiyle dikkat çekmişti.

Fenerbahçe de Galatasaray da benzer bekleriyle, benzer dakikalarda, benzer bölgelerden yapılan vuruşlarla ceza kesmişti. Serkan Balcı bek başlamalı.

Cale'nin cezalı olması Diyarbakırspor için fırsat. Gençlerbirliği maçında Hurşit oyuna sol dışta başlamış, bek Song karşısında varlık gösterememişti. Doll tarafından sağ dışa çekilmesinin ardından Alanzinho-Ferhat ikilisiyle savunulan alanı koridor yapmıştı. Engin-Ferhat savunmada zayıf kalabilir. Doğan, Erhan'ı Ferhat'ın karşısına dikmeli.

Trabzonspor’un ilk maçı evinde kaybetmiş olması bu maç öncesi Trabzonspor'u artı motive edebilir. Mesela, Egemen bu maça artı konsantre olabilir. İlk maçta ilk gol Egemen'in bariz hatasıyla yenmişti.

Rakip yabancı kaleciyle oynarsa Trabzonspor için avantaj.

Abitoğlu gönül almak isteyebilirdi. Trabzonspor yönetiminin hakeme ilişkin açıklaması işe yarar açıklama değil.

* Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Trabzonspor eskilerine olan yaklaşım farkı sezon sonunda şampiyonu belirleyen unsurlardan olabilir. Galatasaray, İngiltere ikinci liginden oyuncu kiralayacağına Trabzonspor’dan Tjikuzu’yu kiralamalıydı. Fenerbahçe Semih, Guiza yerine Gökhan’ı oynatırsa şampiyonluk şansı artar. Semih de artık bir Guiza!

* Trabzonspor, Orduspor maçı sonrası sahasının bozulması Trabzonspor’un lehine sonuç verebilir. Avrupa Şampiyonasında İsviçre maçında yağmur ve ağırlaşan saha Terim’i kadroda değişiklik yapmak zorunda bırakmış, bu değişiklikler de maçı çevirmemizi sağlayan oyuna zemin olmuşu.

* Trabzonspor yönetimi ilkeli yönetim; ama bazen vur deyince öldürüyorlar. Tjikuzu ve Tekke konusundaki katı tutumları buna örnek. Tekke meselesinde, bilmediğimiz özel bir durum söz konusu değilse, 33 yaşında 4 ay sonra serbest kalacak bir oyuncuya iki milyon bonservis ödemek istemediler. Transferin gerçekleşmemesi için de Tekke'ye yeterince saygılı tavır takınmadılar. Niyetli kulüp oyuncuya gider, koşul sunar. Trabzonspor Tekke’ye “kulüp havaalanının altında, gel boş mukaveleye imza at” dedi. Şampiyon olacaklarına yeterince inanmamaları da iki milyonu algılayışta bir unsur. Trabzonspor yönetimi Tekke transferinde “ister görünmekle” yetindi. Tekke’yi kızdıran da buydu.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..