Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet, esmer ekmek ve faydaları

Diyet, esmer ekmek ve faydaları
 

esmer ekmek, beyaz ekmek,diyet hataları


Bugün siz diyet hatalarından bahsedeceğim. Beyaz ekmek diyet yapanların listesinde kesinlikle bulunmamalı. Ancak bu demek değildir ki ekmek yemeyeceksiniz.  Hatta birçok kadın ve erkek beyaz ekmeği kesiyor ancak makarna ve pilav gibi gıdaları tüketmeye devam ediyor. İşte tam olarak bu yanlış ve size kilo verdirmek yerine kilo aldırır.

Kilo vermek için temel mantık karbonhidrat alımını azaltmak. Ekmekte bulunan karbonhidrat hem fazladır hem de ekmek doygunluk hissi vermez. Bunun sebebi de beyaz ekmek yapılırken ekmeğin bir nevi tok tutucu özelliğinden ayrılmış olması.

Buğdayın kabuklarında lif bulunur. Beyaz ekmek yaparken bu kabuklar alınır. Lif tok tutucu özelliğe sahiptir. Bu yüzden size tavsiyemiz esmer ekmek kullanmak. Eğer kepek ekmek ve tam buğday ekmeği arasında hangisini kullanmalı diye soruyorsanız o zaman tam buğday ekmeği kullanmalısınız. 

Esmer ekmeğin oldukça fazla faydası bulunuyor. Öncelikle zayıflamak istiyorum diyenler mutlaka esmer ekmeği tercih etmeli. Aynı zamanda posa açısından da oldukça zengindir. Bu da ne işe yarıyor hemen söyleyelim midenizde şişiyor ve doğal olarak daha az yemek yemenizi sağlıyor. Kana daha yavaş karışması da daha geç acıkmanızı sağlıyor. B vitamini açısından da iyidir. 

Beyaz ekmek yapılırken kısaca ekmek her türlü minerali ve vitamini kaybediyor.Beyaz ekmek yapılırken kısaca ekmek her türlü minerali ve vitamini kaybediyor.

Sık yapılan diyet hataları hakkında bilgi almak için şuraya göz atabilirsiniz.

En sık yapılan diyet hataları için şuraya göz atabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 12
: 1627
Kayıt tarihi
: 28.09.14
 
 

1986 doğumluyum. Özellikle diyet, kilo verme, kilo alma üzerine makaleler yazıyorum ve sizinle pa..